Απάντηση: Νυχτερινη οδηγηση
Καλημέρα φίλε (πες μου το όνομά σου αν θέλεις, μην σε φωνάζω mjtir και δεν ξέρω πώς προφέρεται κιόλα..!),
Είμαι λάτρης του Ιονίου εδώ και πολλά χρόνια, και καθώτι μου αρέσει να αρχίζω την μέρα μου εκεί στα νερά στα Σύβοτα, Πάργα, Μεγανήσι, Σκορπιό (με βαρκάκι), κτλ, κάποιες φορές έφευγα νωρίς το βράδυ για να φτάσω αργά το βράδυ (ή νωρίς το πρωί) και να χαρώ όλη μου την ημέρα εκεί. Από κει και η νυχτερινή οδήγηση προς τα κει πολλές φορές.
1.
Αθήνα - Γέφυρα Ρίο - Αιτωλικό.
Από κει (Αιτωλικό) έχεις να επιλέξεις 2 διαδρομές.
- Την πλέον γρήγορη καθώς ένα μεγάλο τμήμα της Ιονίου οδού είναι στην κυκλοφορία, και μπορείς γρήγορα και εύκολα να ανέβεις μέχρι λίγο έξω από Αμφιλοχία. Από Αμφιλοχία αριστερά προς Βόνιτσα και Λευκάδα.
- Την πλεόν αργή, με στροφές αλλά όμορφη θέα, περνάς από Αστακό κατά μήκος του Ιονίου και ανεβαίνεις Βόνιτσα. Πολύ πιο αργή, πολύ πιο όμορφη. Τα τελευταία χρόνια επιλέγω την γρήγορη, οπότε υποψήφια για μένα φέτος είναι η αργή μέσω Αστακού.
2.
Αμφιλοχία - Βόνιτσα (ή Αστακός - Βόνιτσα).
Συνεχίζεις από Βόνιτσα προς Λευκάδα εάν θέλεις να πας Λευκάδα (και στα υπόλοιπα μέρη που προαναφέρω, Αγ Νικήτας, Κάθισμα, κτλ - τα ξέρεις), ή συνεχίζεις βόρεια προς Πρέβεζα και Άκτιο. Σταμάτα στην Πρέβεζα για βόλτα και καφέ. Περνάς από Άκτιο, συνέχισε και θα βρεις μπροστά σου από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας / Ηπείρου. Περνάς Νεκρομαντείο, φτάνεις ταμπέλες για Πάργα και Πέρδικα. Στρίψε προς τα κει.
3.
Για μένα ίσως ο πιο όμορφος μικρός οικισμός στις ακτές της Ηπείρου. Μείνε. Αξίζει. Από κει παίρνεις καίκι για Παξούς (ολοήμερη). Αν θέλεις να πας Παξούς με την μοτοσυκλέτα, πρέπει να πας από Ηγουμενίτσα μόνο. Η Πάργα προσφέρει μονοήμερες εκδρομές μονάχα. Συνέχισε.
4.
Πάργα - Πέρδικα - Σύβοτα.
Μαγευτική η διαδρομή κατά μήκος των ακτών του Ιονίου. Αφιέρωσε χρόνο (εάν είναι καλοκαίρι) στην παραλία του Αγ. Γεωργίου με το νησάκι, στα Σύβοτα, πάρε βαρκάκι καί πήγαινε στα νησάκια των Συβότων απέναντι και δες το ηλιοβασίλεμα στην μαρίνα των Συβότων.
Αυτά.
Επιστροφή:
Εάν έχεις χρόνο στον γυρισμό και θες να κάνεις tour την Ελλάδα, μετά τα Σύβοτα ανέβα βόρεια στον Πλαταριά όπου και ενώνεται ο μεγάλος επαρχιακός για Ηγουμενίτσα, ανέβα Ηγουμενίτσα, Εγνατία ανατολικά προς Μέτσοβο, σταμάτα στην πλατεία για πρόβιο, συνέχισε για Ανήλιο, Χαλίκι (έχουν πλέον φτιάξει τον δρόμο και σε ανεβάζει στον αυχένα!), συνέχισε προς Πύλη, Ελάτη, Περτούλι, θα βγεις Τρίκαλα, από κει και πέρα ξέρεις.
Αν δεν έχεις χρόνο, ανέβα μέχρι τον Πλαταριά να συναντήσεις τον μεγάλο επαρχιακό, και άρχισε να κατεβαίνεις προς Πρέβεζα, Άκτιο, Ρίο, κτλ.
Καλούς δρόμους!
Μιχάλης.
|