View Single Post
Παλιό 13-05-2010, 16:21
sakis656 Ο/Η sakis656 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Δράμα
Μoto: BMW R1200GS '04
Προεπιλογή Απάντηση: Ηλιακή Ταράτσα» και έχετε ρεύμα χωρίς να πληρώσετε ούτε 1

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vasorfa Εμφάνιση μηνυμάτων
Ερωτηση χωρις ΚΑΜΙΑ απαντηση....(μεχρι τωρα)

Τα φωτοβολταικα πως καταστρεφονται ?υπαρχει επισημη διαδικασια?ολοι λενε---θα---δωθει λυση στο μελλον---προσωπικα ομως---αν μπω στον αγωνα--με το συμβολαιο που υπογραφεις--ουσιαστικα τα παντρευεσε--και μην ακουσω οτι τα αναλαμβανει η ετειρεια ή αν κλεισει η ετειρεια σε αναλαμβανει αλλη κ.ο.κ. το ερωτημα ειναι?
που και πως καταστρεφονται???
το εχω ψαξει και εκτος συνορων---βλεπε Γερμανια κ.α.
αλλα ακρη δεν εχω βγαλει....

επισης εδω και λιγο καιρο-κυκλοφορει μια διαφιμιση περι οικιακης παραγωγης ρευματος με την συμπλεξη μιας μεγαλης αλυσιδας ηλεκτικων-ηλεκτρονικων συσκευων--και οταν ζητησα ενημερωση--μου ειπαν κατι ποσα---ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ---ενημερωτικα λοιπον--για να μην κουραζω και το θεμα,εχω καποιον πολυ φιλο μου μεσα σε εταιρειες-κατασκευαστες panel--αλλα την απορια μου αυτην ενδεικτικα--δεν μου την εχει λυσει κανενας...
εννοειτε εχω και αλλα αλυτα πραγματα στον εγκεφαλο μου αλλα θα μου παρει πολυ ωρα η αναπτυξη τους απο εδω--ισως με καποιο τηλεφωνο βρω το φως που γυρευω...

Sakis656
Ευχαριστω.!
Μετά το πέρας των 25 χρόνων, όπου λήγει η σύμβαση με την ΔΕΗ, για τις οικιακές εγκαταστάσεις, τα φωτοβολταϊκά πλαίσια συνεχίζουν να λειτουργούν, απλά με μειωμένη απόδοση. Οπότε μετά απο 25 χρόνια οπου η εγκατάσταση σου έχει κάνει απόσβεση και σου έχει δώσει και κέρδη, θεωρώ οτι είσαι κερδισμένος με έναν τέτοιου είδους γάμο, όπως αποκαλείς.

Μετά απο 25 χρόνια τρείς οι επιλογές:
1) Ανανεώνεις την σύμβαση με την ΔΕΗ, ή με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία θα έχει μπει στο χώρο, λόγω της απελευθέρωσης της ενέργειας που θα υπάρχει τότε, ή ποιο προχωρημένο...πουλάς την παραγόμενη ενέργεια στον γείτονα!!
2) Εκμεταλλεύεσαι την παραγόμενη ενέργεια για προσωπική χρήση στο σπίτι σου και
3) Τα δίνεις για ανακύκλωση, επειδή έχεις οικολογική συνείδηση. Στην ανακύκλωση τα δίνεις τζάμπα γιατί δεν σε νοιάζει απο την στιγμή που έχουν κάνει απόσβεση, είναι σαν τον παλιό υπολογιστή...

Ενδεικτικά:
Solar Energy Technologies Program: PV Panel Disposal and Recycling
Recycling Photovoltaic Solar Cells | Solar Times
Solar Industry Creates Scheme to Recycle Solar Panels in Europe : TreeHugger

Το δεύτερο σκέλος της ερώτησης οτι
εδω και λιγο καιρο-κυκλοφορει μια διαφήμιση περι οικιακης παραγωγης ρευματος με την συμπλεξη μιας μεγαλης αλυσιδας ηλεκτικων-ηλεκτρονικων συσκευων
δεν την κατάλαβα! Τι εννοείς

Last edited by sakis656; 13-05-2010 at 16:25.
Reply With Quote