View Single Post
Παλιό 13-05-2010, 18:48
teo71 Ο/Η teo71 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2009
Περιοχή: ζωγραφου
Μoto: R 1200 GS
Προεπιλογή Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ESA

Τα νομίσματα έχουν πάντα 2 όψεις.
Κατά την 45ημερη περιπλάνηση μου αναζητώντας το τεχνολογικό θαύμα που ονομάζεται aνάρτηση ESA, στους δαιδαλώδεις διαδρόμους της BMW Γερμανίας, BMW Ελλάς, αντιπροσωπειών, forums, υπουργείων και λοιπόν σχετικών και άσχετων με το θέμα, εμπλούτισα τις γνώσεις μου και πλέον είμαι έτοιμος να μοιραστώ μαζί σας τις παρακάτω

Χρηστικές Πληροφορίες

Αν το όχημα σας είναι ακινητοποιημένο από έλλειψη ανταλλακτικού, δικαιούστε όχημα αντικατάστασης, "μετά την πάροδο ευλόγου χρονικού διαστήματος". Ο ΑΔΕΝ (Αθάνατος Διαπλεκόμενος Έλληνας Νομοθέτης) δεν έγραψε, ότι δικαιούστε όχημα αντικατάστασης μετά από 10, 20, 30, 40 μέρες, παρά έγραψε εύλογο χρονικό διάστημα. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν σας παρέχουν όχημα αντικατάστασης, πρέπει να κάνετε αγωγή και σε 5-6 χρόνια, κάποιος δικαστής να αποφασίσει, αν οι 78 ημέρες που περιμένατε εκείνο το ρουλεμάν στο Kadett του παππού σας, που σας το είχε δώσει όταν ήσασταν φοιτητής είναι "εύλογο χρονικό διάστημα".

Κάθε καινούριο ανταλλακτικό που αγοράζετε, επαναλαμβάνω αγοράζετε, έχει 2 χρόνια εγγύηση. Αυτό ισχύει σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Όταν βάζετε καινούριο ανταλλακτικό σε μηχανή που είναι σε εγγύηση, δηλ. δεν το αγοράζετε, το ανταλλακτικό ακολουθεί την εγγύηση της μηχανής. Δηλαδή, αν αλλάξετε ένα ρουλεμάν εντός εγγύησης, και η εγγύηση της μηχανής λήγει σε 6 μήνες, τότε λήγει και η εγγύηση του ρουλεμάν. Αυτό ισχύει σε όλη την Ευρώπη, όχι όμως και στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα υπάρχει ένας ξεχασμένος νόμος, (πως δεν τον πήραν χαμπάρι ακόμη???), και με βάση αυτόν έχετε 2 χρόνια εγγύηση, ακόμη και αν δεν αγοράσατε το ανταλλακτικό σας.

Η ανάρτηση ESA, παρουσιάζει 2 προβλήματα:
Το 1ο πρόβλημα είναι η φθορά του λαστιχένιου καλλύματος του καλωδίου της ESA. Αυτό το πρόβλημα δεν επηρεάζει την λειτουργία της ανάρτησης, ούτε εγγυμονεί κανένα κίνδυνο για τον αναβάτη, ως εκ τούτου η BMW δεν αντικαθιστά, τουλάχιστον επισήμως, την ανάρτηση γιαυτόν τον λόγο. Έχει όμως υποσχεθεί ότι θα ετοιμάσει ένα κιτ επιδιόρθωσης.
Το 2ο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ESA είναι ότι χάνει λάδια. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η ανάρτηση αχρηστεύεται και φυσικά η BMW την αλλάζει................ Όταν έχει................

ΟΥΦ!!

Είμαι ο Θοδωρής και μόλις τελείωσα.

Μέχρι τώρα το σύνθημα ήταν

Που είναι η ανάρτηση οεο

Τώρα το σύνθημα είναι

Περισσότερα χλμ. Λιγότερο Γράψιμο.
Reply With Quote