Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP
Δεν ειπα οτι ειναι Ιδιωτικες επιχειρησεις (αν και ειναι) αλλα οτι ιδρυονται απο ιδιωτες και ακολουθουν τους κανονες του Ιδ. δικαιου!! αλλο το ενα αλλο το άλλο!!! Εδωσα και τα παραδειγματα για το τι ειναι ΝΠΙΔ, ητοι τα εξης τεσσερα Συτμφωνα με τον νομο της ΕΕ τα μελη τους ΔΕΝ πληρωνονται απο το κτρατος αλλα (και παλι συμφωνα με την ΕΕ) επιχορηγουνται με συγκεκριμενα ποσα καθε χρόνο!!!!! Οπως καθε επιχειρηση μπορει να επιχορηγηθει για π.χ. εξοπλισμο ετσι και οι ΝΠΙΔ επιχορηγουνται για Χ λογο!!!
Εσυ τωρα πηγαινε και πες στον Κοκκαλη (Προεδρος Σωματειου) να μην κανει αυξηση στον εαυτον του και να δωσει μονον 10000ε!! Μετα πηγαινε στο Ιδρυμα Μειζονος ελληνισμου και πες το ιδιο!! Αφου τελειωσεις απο εκει πηγαινε και στην Ελληνικη Καρδιολογικη εταιρεια και στον συνεταιρισμο παραγωγης τοματοπολτου στην Ηλεια και πες κι εκει τα ιδια!!!
Ολα τα παραπανω ειναι ΝΠΙΔ τα οποια εχουν ιδρυθει απο ιδιωτες και ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ (οπως κι εσυ, κι εγω, και η γυναικα μου) όπως ολες οι ιδιωτικες επιχειρησεις!!!! Δεν πληρωνονται οι μισθοι απο το κρατος, ρωρτα οποιον θες!!!
Και για να εχουμε καλο ρωτημα για πες μου μια ''Δημοσια'' ΝΠΙΔ με συμετοχη του κρατους πανω απο 50%!!
|
Εστω βρε Γιώργο ότι στις ΝΠΙΔ ο μισθός των στελεχών να μην είναι απο το κράτος όπως λές στην ΔΕΗ & την ΕΡΤ ποιός τους πληρώνει ;