Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP
Η αντλια βενζινης δεν μπορει να ειναι μεσα στο τεποζιτο διότι ο ψεκασμος απαιτει υπερυψηλη πιεση στο σωμα γκαζιου και στα μπεκ, και μεταξυ εσωτερικου τεποζιτου και μπεκ ειναι μεγάλη αποσταση για να επιτευχθει αυτη, χωρια που υπαρχει το εμποδιο της στενης διόδου μεσα απο τα ρουμπινετα!!!!!!
Η τρόμπα βενζινης παντα βρισκεται εξωτερικα του τεποζιτου και μεταξυ αυτου και των μπεκ ουτως ωστε να τραβαει βενζινη και να την στέλνει με πιεση (100-120 bar) ελευθερα στα σωματα γκαζιου και στα μπεκ!!!
Στην 1200 βρισκεται αριστερα όπως καθεσαι πισω απο το μικρο πλαστικο του φερινγκ (δες φοτο).
Μεσα σε αυτο το κυλινδρικο κουτι, οπου επανω του ειναι η καλωδιωση και οι επαφες, βρισκεται η τρομπα βενζινης και το μεταλλικο σιτενιο φιλτρο!!!
|
Και όμως αυτό το μεταλλικό κουτί είναι μέσα στο ντεπόζιτο και βρίσκεται βυθισμένο στο καύσιμο. Αφού το έχεις και σε φωτογραφία... γιατί λες πως δε μπορεί να είναι εκεί μέσα;;;
Εκτός αν θες να πεις κάτι άλλο και εμείς δεν έχουμε καταλάβει!