Θέμα: Motorkote
View Single Post
Παλιό 26-05-2010, 12:11
I.K Ο/Η I.K βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2010
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή Απάντηση: Motorkote

Ένα-ένα, γιατί μάλλον δεν έγινε αντιληπτό το πνεύμα μου σε κάποια σημεία.

Φυσικα και διαφωνω με τα παραπανω που γραφεις και ειδικα εκει που λες οτι ''...δεν διανοουμαι να αφησω λαδια στην μηχανη μου για 10000κμ....'' το οποιο ευθεως παραπεμπει σε ''ψυχολογικο παραγοντα'' που στον εμφυτευσε, δηλαδη καταφερε να σε κανει να το πιστεψεις'', καποιος ¨η καποιοι που εχουν ισως συμφερον απο αυτο (π.χ. συνεργεια) ¨η με το συμπαθειο ειναι αδαεις και μη γνωστες του θεματος, αφου τα λαδια ειναι πιο μπροστα τεχνολογικως απο τον οποιονδηποτε κινητηρα!!!!
Γιαυτο και προσφερουν λιπανση ακομα και μετα απο 30000κμ πραγμα αδυνατον πριν μερικα χρονια!!!!
Αυτος ειναι και ο λογος που μεταξυ ''μοτοσυκλετιστικων'' και ''αυτοκινηταδικων'' λαδιων δεν υπαρχει ουσιωδης διαφορα και ολα εγκειται στο μαρκετινγκ!! Αφου τα ''μοτοσυκλετιστικα'' ειναι ακριβοτερα των ''αυτοκινηταδικων'' και οι κατασκευαστες πονταρουν πολυ στους ''αόριστους ψυχολογικους λογους'' των μοτοσυκλετιστων!! Αρκει βεβαια και οσον αφορα τους υγρους συμπλέκτες να τα ''αυτοκινηταδικα'' να πληρουν την προδιαγραφη JASO MA!!!!

.

Τέλος αν εβρισκες λιγο χρονο και διαβαζες τα επισυναπτομενα μου σε προηγουμενη αναρτηση, μερικα εκ των οποιων ειναι ανεξαρτητες μετρησεις και δημοσιευσεις (ειδικα το all about engine oil), θα σου ανατρεπαν πολλες απο τις θεωριες που εχεις μιας κι εκει αναφερονται πολλα οχι μονον για τα λαδια αλλα και για τα συμπληρωματα τυπου ''motorkote'', ''slick 50'' κ.λ.π.!!!
Θα σου λυνονταν και η οποια απορια σχετικα με το ορυκτέλαιο ¨η συνθετικο με το παραδειγμα της μελετης του CBR 900 με τα 300,000κμ, η οποια δημοσιευτηκε πρωτα σε εγκυρο εγχειριδιο μηχανολογιας του american school of enginnering και μετα στο αμερικανικο sport rider, που τα διυνησε ανευ προβληματος χρησιμοποιωντας απλο ορυκτελαιο και οχι κανα σουπερ ντουπερ συνθετικό και μαλιστα στα προβλεπομενα διαστηματα αλλαγης που οριζει ο κατασκευαστης αλλα και με καθημερινη χρηση!!
Μιλάω για την γκάμα των λιπαντικών που προτείνονται από το manual book του κατασκευαστή, που χρησιμοποιώ εγώ και δεν υπάρχουν εκεί τέτοια λάδια που να δίνουν τέτοιες αντοχές.
Εκτός αυτού δεν νομίζω να τίθεται θέμα κόστους και εκμετάλλευσης, αφού το κόστος των λιπαντικών είναι συνήθως ανάλογο με την ανοχή κι αντοχή τους στις καταπονήσεις και στο χρόνο χρήσης τους
Όντως δεν είχα τον απαιτούμενο χρόνο, αλλά από μια ματιά που έριξα στα ενδιαφέροντα αυτά links νιώθω ότι είμαι σε καλό δρόμο, αφού τα λάδια της μηχανής μου κοστίζουν κάτι τις λιγότερο από αυτά που χρησιμοποιώ για το αυτοκίνητό μου.

Σημ 1= τι σε κανει να πιστευεις οτι οι μικρου κυβισμου κινητηρες καταπονουνται λιγοτερο απο τους μεγάλου κυβισμου? Αλλιως δουλευοθν οι μεν κι αλλιως οι δε? Εγω παντως στο Πανεπιστημιο τα εμαθα αλλιως, ενας μεγάλου κυβισμου κινηρας καταπονειται πολυ λιγοτερο απο οποινδηποτε μικροτερο απλα ακι μονον διότι το παραγομενο εργο του ειναι μεγαλυτερο και γιαυτο δουλευει σε πολυ χαμηλοτερες στροφες!!!!!!!!!!

Δεν είπα πως ο διαχωρισμός έχει να κάνει με τον κυβισμό μόνο, αλλά με το συνολικό στήσιμο που μπορεί να έχει ένα όχημα "πόλης" όπως λένε και τις ειδικές απαιτήσεις που προκύπτουν από της εν λόγω συνθήκες, όπως π.χ ανάγκη για γρηγορότερη απόσβεση θερμοκρασίας, χαμηλότερες καταναλώσεις άρα και λιγότερες καύσεις κλπ.
Άλλωστε ο ίδιος αναφέρω ως διαφορετικό παράδειγμα τις παλιές diesel Mercedes που χρησιμοποιούνται ως ταξί σε όλη την Ευρώπη, κι αφού συμπληρώσουν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες χλμ κατηφορίζουν προς το Μαρόκο για να συμπληρώσουν το πρώτο τους εκατομμύριο χιλιόμετρα εκεί και συνεχίζουν ακάθεκτα. Απλά δεν είναι αυτή η συνήθης φιλοσοφία των αυτοκινητοβιομηχανιών

Σημ 2= αν αγαπητε μου δεν εχει σημασια η προδιαγραφη κατα ΑΡΙ (SF, SL κ.λ.π) προς τι η εξελιξη τους σε αυτες???? Παντως να ξερεις οτι λαδι τυπου SG αντεχει το 1/10 σε καταπονηση, θλιψη, συνθλιψη απο λαδι τυπου SL!!! αυτη ειναι η διαφορα τους!!!!

Το " δεν έχει σημασία" έχει σημειολογική έννοια και είναι σαν αυτό που αλλιώς θα έλεγα να μη χάνουμε το δάσος, στην αναζήτηση του δέντρου. Σαφώς και είναι διαφορετικά τα λάδια αναλόγως των προδιαγραφών τους, αλλά επειδή υπάρχουν επι μέρους ιδιαιτερότητες σε κάθε χρήστη, το σημαντικότερο είναι να διαπιστώνουμε ιδίοις όμασι τις αντοχές κατά περίσταση κι εκεί ίσως να βρεθούμε προ εκπλήξεως σε σχέση με αυτά που μας προτείνει ο κάθε κατασκευαστής λιπαντικών, κι έπειτα να επιλέξουμε το κατάλληλο για την περίσταση.
Αυτά από μένα, σήριαλ γίναμε κι αρχίζει και η "Βέρα στο δεξί" άιντε να την κάνουμε
Reply With Quote