View Single Post
  #1  
Παλιό 12-06-2010, 11:01
teo71 Ο/Η teo71 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2009
Περιοχή: ζωγραφου
Μoto: R 1200 GS
Μηνύματα: 4,983
Προεπιλογή Ολη η Ελλάδα είναι πάσο.. είναι πάσο.. είναι πάσο.. Ολη η Ελλαδα είναι πάσο........

Διαβάζω σε πολλά ταξιδιωτικά για τα υπέροχα πάσα που υπάρχουν σε άλλες Ευρωπακές χώρες, βλέπω φωτογραφίες και τρελαίνομαι.


Μετά, πηγαίνω κανένα ταξιδάκι - εκδρομούλα στην Ελλαδίτσα μας και πέφτω σε κάτι διαδρομές απίστευτες.

Όταν σταματάω στην κορυφή του βουνού για τσιγάρο, έχω πιάσει πολλές φορές τον εαυτό μου να σκέφτεται "ρε μπας και για ακόμη μία φορά μες στην μιζέρια μας και στην ξιπασιά μας, έχουμε υποεκτιμήσει την χώρα πού ζούμε?" Γιατί αν εξαιρέσεις την ποιότητα της ασφάλτου, νομίζω ότι και μεις έχουμε εξαιρετικά πάσα στην χώρα μας.

Ανοίγω λοιπόν αυτό το θέμα, για να καταγραφούν τα ελληνικά πάσα.

Αυτό που θα ήθελα να καταγραφεί, είναι δρόμοι οι οποίοι είναι οδηγικά απολαυστικοί. Αυτό σημαίνει, ότι είναι στριφτεροί, καλοχαραγμένοι και αρκετά φαρδείς. Δηλαδή στο συγκεκριμένο post, δεν είναι το ζητούμενο να καταγραφούν στένα ασφάλτινα μονοπάτια, που οδηγούν σε μία υπέροχη λίμνη ή σε μία φανταστική απομακρυσμένη παραλία. Το ζητούμενο είναι να καταγραφούν δρόμοι, που μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε σε ένα ταξίδι μας και να το μεταμορφώσουμε από ανιαρό σε απολαυστικό.

Παράδειγμα: Για να πάς από την Αθήνα στην Κομοτηνή η προφανής διαδρομή είναι 500 χλμ αυτοκινητόδρομος Αθήνα - Θεσ/νικη και 300 χλμ Εγνατία, Θεσ/νικη - Κομοτηνή. Μπορείς όμως, αντί του προφανές, σε αρκετά σημεία της διαδρομής να κάνεις μία παράκαμψη, να βγείς από την εθνική και να απολαύσεις κάποια χλμ οδηγικής απόλαυσης.

Τέλος καλό θα είναι αυτοί που θα μπούν στον κόπο να καταγράψουν ένα ελληνικό πάσο, να είναι ακριβείς και όχι γενικοί, ώστε την συγκεκριμένη πληροφόρηση να μπορούμε όλοι, να την χρησιμοποιήσουμε εύκολα.

Παράδειγμα: Δεν γράφουμε γενικά Βέροια - Κοζάνη από την παλιά Εθνική, αλλά Βέροια - Τριπόταμος - Καστανιά - Πολύμυλος,(33 χλμ), ώστε να μπορούμε να σχεδιάσουμε την διαδρομή στο Googlemaps.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν....
Reply With Quote