View Single Post
Παλιό 14-06-2010, 12:43
Michael Chatzilias Ο/Η Michael Chatzilias βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: Αθήνα, Μετς
Μoto: Έμεινα χωρίς μηχανή...
Προεπιλογή Απάντηση: Ηράκλειο Κρήτης - Κοπεγχάγη Δανία, Απρίλιος 1995 - Ημερολόγιο

Η μοτοσυκλέτα:

Suzuki Intruder 1400cc, 60hp, πινακίδα ΚΤΤ245, χρώμα κόκκινο - βυσινί, αγορά 1994. Ήμουν τρελός και παλαβός με τα Intruder τότε και δεν έβλεπα τον χρόνο να την καβαλήσω στους δρόμους της Ευρώπης.

Πολύ αργότερα όταν πλέον είχα επιστρέψει Ελλάδα για τα καλά, την πούλησα 3,500 Euro σε έναν ΕλληνοΓερμανό που δούλευε στο αεροδρόμιο, την έκανε super chopper - dragster και προσπάθησε να την πουλήσει 10,000 Euro, μάταια. Δεν έπρεπε ποτέ να την είχα πουλήσει αυτή την μηχανή. Συλλεκτικό κομμάτι με πολλές αναμνήσεις, όπως αποδείχτηκε.

Οι μέρες στην Κρήτη κύλησαν γρήγορα.
Service την μηχανή, τα φρένα, καινούρια λάστιχα, λάδια και φίλτρα, βαλβίδες, υγρά και λίγες πια μέρες πριν την αναχώρηση λαμβάνω και την πράσινη κάρτα μου, να αναγράφει όλες τις Ευρωπαικές τότε μόνο χώρες. Διαβατήριο έτοιμο, και από εξοπλισμό:

Κράνος (για σκούτερ..), 2 τζιν, 1 φόρμα από αυτές που κάνουμε τζόγκινγκ στην Ελλάδα τον χειμώνα, 1 εσωθερμικό (που αργότερα αποδείχτηκε ότι με έσωσε από τα χειρότερα), μπλουζάκια, πουλόβερ 2, αδιάβροχο 1, παλτό 1, μποτάκια από αυτά που πάμε στον Υμηττό τις Κυριακές και 1 ζευγάρι γάντια από αυτά που φοράμε για να μην μας κόψει το σκοινί όταν πετάμε αετό...δεν είχα ιδέα τι σημαίνει μοτοσυκλετισμός, ότι η ατμόσφαιρα στην Ευρώπη τον χειμώνα είναι γεμάτη με παγοκρυστάλλους, ότι για την Γερμανία και Δανία ο Απρίλιος είναι ακόμα καταχείμωνο και ότι ήμουν εντελώς και παντελώς ανέτοιμος για το ταξίδι.

Παρόλ αυτά, προχώρησα.

Τις τελευταίες μέρες του Μαρτίου, οι γονείς ρωτούσαν πως θα ανεβάσω την μηχανή στην Δανία, σίγουρα από ανησυχία με τέτοιο γιο....τους εξήγησα με μεταφορική και τους παρουσίασα τα χαρτιά που είχα προσκομίσει.

Όλα έτοιμα για την 1η Απριλίου 1995 και την εκκίνηση.

Συνεχίζεται...

Reply With Quote