Απάντηση: Ηράκλειο Κρήτης - Κοπεγχάγη Δανία, Απρίλιος 1995 - Ημερολόγιο
Είσοδος Αυστρία, 20.10 βράδυ, Δευτέρα 3 Απριλίου 1995
Τεράστια κρύα σταγόνα μπαίνει από τον γιακά, φτάνει στο στέρνο παγωμένη και φέρνει το πρώτο μήνυμα. Η πρώτη ταμπέλα φάνηκε ξαφνικά και γρήγορα καθώς ήταν χωμένη σε ομίχλη.
Ταχύτητα μηχανής 100 σταθερά.
Θερμοκρασία τώρα +4.
Innsbruck 45.
Ήθικό ξαφνιασμένο...
Το πρώτο τούνελ στην Αυστρία με εντυπωσίασε με την αρχιτεκτονική του, όπου αριστερά ήταν ανοιχτό με κολόνες και έβλεπες την αντικρυνή κορυφη που σχηματιζόνταν στα σύννεφα...(!)
Το δεύτερο τούνελ έφερε παγωνιά και υγρασία, που διαπέρασε το παλτό (!) μου, γρήγορα τα γάντια μου, τα παπούτσια μου και κατέληξε σε αγωνία...Βαστούσα, αλλά είχε απρόσμενα γρήγορα μεγάλη υγρασία.
Στο τρίτο τούνελ είχε ησυχία.
Και αμέσως βγαίνοντας στην έξοδό του είχε αρχίσει μια σφοδρή μπόρα, με τεράστιες σταγόνες, οι οποιές μία μία γρήγορα και δυνατά εισχωρούσαν μέσα από τα ρούχα, στο στέρνο, μέσα από τα μάλλινά μου γάντια (!) και μέσα από τα αστεία μου παπούτσια για την εποχή και το σπορ.
Με την ταχύτητα αυτή, δεν έβλεπα μπροστά. Δεν είχα καθόλου έλεγχο.
Ταχύτητα μοτοσυκλέτας 60χλμ.
Innsbruck 38.
Κρύωνα αλλά συνέχισα. Τώρα όλα τα ρούχα που φορούσα ήταν βρεμένα και παγωμένα. Τα άκρα μου άρχισαν να πονούν από την υγρασία και την βροχή.
Innsbruck 30. Αδύνατον, βλέπω μακριά και προβάλλει βενζινάδικο με διάφορα fastfood - άδικα. Σταματάω δεξιά, υπόστεγο, ξεκαβαλάω και ελέγχω πως είμαι. Παίρνω τον σάκο μου μαζί και μπαίνω μέσα. Άδειο, μια γυναίκα καθαρίζει και ενοχλείται με την παρουσία μου, δημιούργησα μια τεράστια λίμνη μόνο μπαίνοντας στην είσοδο. Κατεβαίνω στις τουαλέτες και αλλάζω παντελόνι, το 2ο τζιν, κάλτσες και τώρα είμαι στεγνός, αλλά κρυώνω. Ανεβαίνω, αγοράζω καφέ και περιμένω 20 λεπτά.
Στις 10 ακριβώς αναχωρώ, πιστεύοντας ότι τώρα πια είμαι πια στεγνός. Έχω τώρα βάλει και το δερμάτινο (από αυτά που φορούσαμε στο σχολείο για να παίζουμε τις κοπέλες...) οπότε θα είμαι καλά. Τα ίδια γάντια και τα ίδια πλημμυρισμένα παπούτσια...Ηθικό ακμαίο.
Βγαίνω στην βροχή και αρχίζω πάλι.
Ταχύτητα 60 χλμ.
Innsbruck 25.
Innsbruck 18.
Innsbruck 10.
Ψάχνω για φώτα να χαρώ λίγο, κρυώνω και η βροχή είναι χοντρή και παγωμένη, τα άκρα μου δεν είναι πια δυνατά και όλα έξω είναι μαύρα...
Innsbruck Sud
Innsbruck Zentrum
Innsbruck Nord
Flughavn 7
Μπαίνω σε τούνελ, βγαίνω σε άλλο πλανήτη. Όλα άσπρα, μπροστά και δεξιά μια πόλη βυθισμένη σε άσπρο πέπλο, με μικρά σπιτάκια που ανέβαιναν σύντομα ψηλότερα από το ίσιωμα με τα άλλα, που αργότερα ξεκαθάρισα ως πλαγιά, λόφο, βουνό, τέρας...! Γύρω μου είχε τεράστιες κορυφές, καθόλου κίνηση (10.55 το βράδυ) και μια μαύρη παγωμένη ατμόσφαιρα...αργότερα φίλος θα μου έλεγε ότι το innsbruck είναι από τις πιο όμορφες πόλεις εκεί στα βουνά, την οποία και κατάφερα να επισκεφτώ και να μείνω στην επιστροφή μου στο κατέβα για Ελλάδα, εκείνο το βράδυ όμως ήμουν παγωμένος, τώρα αγανακτισμένος, βρεμένος και φοβισμένος.
Δεν σταμάτησα (δεν θυμάμαι γιατί), κόντρα στα όρια...
Munchen 165
Kufstein 80
Ταχύτητα 60 χλμ
Έτρεμα από την βροχή. Υπέθεσα Kustein είναι τα νέα μου σύνορα και ο νέος στόχος της στιγμής. Πίεζα συχνά το τσαντάκι μου στην μέση να σιγουρευτώ ότι πορτοφόλι, κάρτες και διαβατήριο ήταν εκεί. Νέα ταχύτητα 50 χλμ τώρα.
Τρίτη Ξημερώματα, 4 Απριλίου 1995, 01.15
Kufstein παγωμένος, ξυλιασμένος και αγνοώντας τον κίνδυνο, στις 1.15 το πρωί.
|