View Single Post
  #5  
Παλιό 17-06-2010, 08:57
Carduelis Ο/Η Carduelis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Mπραχάμι - Αθήνα
Μoto: Τη "Χιονάτη"
Μηνύματα: 2,286
Προεπιλογή Απάντηση: Πρώτοι στην αιμοδοσία οι Έλληνες

"Πρώτοι στην αιμοδοσία έρχονται οι Έλληνες";;;
Άντε να δούμε αν είναι έτσι:
1. Το Eυρωβαρόμετρο (Εurobarometer) είναι απλά μια στατιστική υπηρεσία της ΕΟΚ που χρησιμοποιεί τις δημοσκοπήσεις σαν εργαλείο για να χαράζουν πολιτικές οι Ευρωπαίοι.
2. Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση Eurobarometers (Blood donation and Organ transplantation) το ερώτημα που απαντήθηκε ήταν: "Έχετε δώσει ποτέ αίμα;;" (και όχι αν είστε εθελοντής αιμοδότης όπως θα έπρεπε).
Τα αποτελέσματα είναι αυτά που έγραψε ο Rico46 και φυσικά είναι αναμενόμενα για μια χώρα που οι ανάγκες σε αίμα καλύπτονται κατά κύριο λόγο (δυστυχώς) από συγγενείς και φίλους.
Capture12.JPG
3. Η πραγματική εικόνα όσον αφορά την εθελοντική αιμοδοσία στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία του WHO, είναι δυστυχώς άλλη και μας βάζει στη θέση που είμαστε: στον πάτο !! WHO | Global blood safety and availability

Capture1.jpg
Παγκόσμιος χάρτης

Capture2.jpg
Ευρωπαικός χάρτης (μόνο από την Αλβανία είμαστε καλύτεροι!)

..και το ρεζιλίκι μας: είμαστε στο 5% των αναπτυγμένων χωρών που ακόμα καλύπτουν τις ανάγκες τους σε αίμα με αναπλήρωση από συγγενείς και φίλους.
Capture4.JPG

..και να φανταστεί κανείς οτι αρκεί για μια χώρα να γίνουν εθελοντές αιμοδότες το 1%-1.5% για να καλύψει τις ανάγκες της.
...και πριν 3 μέρες (14/6) ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας!
Περαστικά μας!
Attached Images
File Type: jpg Capture3.jpg (97.8 KB, 1 views)
Reply With Quote