View Single Post
Παλιό 17-06-2010, 10:57
VILLY Ο/Η VILLY βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: Varadero XL1000V '07
Προεπιλογή Απάντηση: Ελληνική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία;

Απόσπασμα:
Από PIRATE (Σταύρος):
Τέλος πιστεύω ότι είναι ένα πολύ ωραίο θέμα για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων που θα ήθελα να κάνουμε από κοντά σε μια επίσκεψή μου στο Ρέθυμνο, ελπίζω αυτή την φορά να πιεις καφέ μαζί μου.
Σταύρο, μετά χαράς. Το καφέ θα τον πιούμε και περιμένω τηλέφωνό σου όταν έρθεις. Τηλ εφημερίδας 28310-58852

Απόσπασμα:
Από AERICO:
Κι εσύ ρε φίλε που είσαι και δημοσιογράφος γιατί σου ήρθε έτσι ξαφνικά, σε τέτοιες στιγμές, σε δύσκολες πραγματικά καταστάσεις, σε μοτοσυκλετιστικό φόρουμ να ανεβάσεις το θέμα;
Διότι φίλε μου, είμαι μέλος αυτού του φόρουμ από καταβολής του. Δυστυχώς τα τελευταία 2 χρόνια η δραστηριότητά μου όμως είναι λίαν περιορισμένη λόγω του μεγάλου εργασιακού μου φόρτου. Εντούτοις και επειδή έχω αρκετούς πραγματικούς φίλους εδώ μέσα, θεωρώ την συζήτηση αυτή λίαν χρηστική μεταξύ φίλων. Επομένως δεν είναι πολιτική τοποθέτηση όπως γράφτηκε κάπου, αλλά επικοδομητικός διάλογος "εντός του οίκου".

Απόσπασμα:
Από diomiles:
Η κάθε χωρα έχει τις ιδιαιτερότητες της και η Ελλάδα ισως εχει τις περισοτερες λογω γεωγραφικης θεσης και φυσικά λογω γειτόνων.Θα ηθελα αν ειναι δυνατόν να μου εξηγησει καποιος με πιο τροπο δεν θα ανοιξει η ορεξη των φιλων μας των τουρκων αν μετατραπει σε ενα ειδος ανεξαρτητου ομοσπονδου κρατος η Θρακη?
Φίλε μου το εξηγούμε στο άρθρο. Κανένας κίνδυνος δεν υφίσταται από ανατολικά (Τουρκία) ή και από άλλα τυχόν μέτωπα. Όταν μπήκε ο Αττίλας στη Κύπρο το '74, ο πληθυσμός των Τούρκων στην μαρτυρική Μεγαλόνησο ήταν 22%. Στη Κρήτη βρίσκονται μόνο Έλληνες και αλλοδαποί οικονομικοί μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων. Συνεπώς δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο (ειδικότερα εν έτη 2010) για κίνδυνο από αλλού.
Η Κρήτη αλλά και η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από στρατιωτικούς εισβολείς αλλά από κερδοσκοπικούς εισβολείς, όλοι τους μέλη και εκτελεστικά όργανα των 8 οικογενειών που κυβερνούν τον πλανήτη (Rockefeller, Rocheild, Kaufman, κλπ). Για αυτό το λόγο και σήμερα η κυβέρνηση υποχρεώθηκε παρά το μνημόνιο σε ριζική αλλαγή τύπου Άουσβιτς και Νταχάου, του εργασιακού και ασφαλιστικού και ο λαός δυστυχώς κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. Όταν θα σε απολύσουν (αν είσαι υπάλληλος - δεν γνωρίζω) πράγμα που απεύχομαι, και σου πει ο εργοδότης σου, "πάρε τα μισά με δόσεις και νασαι και ευχαριστημένος", τότε έλα πες μου, ποιος κυβερνά και αν χρειαζόμαστε ριζικές αλλαγές στη πολιτική σκηνή και στο σύνταγμα και όχι διάλυση του κράτους, όπως αναφέρουν ορισμένοι φίλοι που ίσως δεν έχουν παρακολουθήσει επιμελώς την ανάπτυξη της συγκεκριμένης συζήτησης (thread).
Ομοσπονδιακή Δημοκρατία, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει κατάλυση της Δημοκρατίας ή της ενότητας και ομοψυχίας των Ελλήνων. Απεναντίας σημαίνει ισχυρότερη θέση απέναντι στους κερδοσκόπους (παγκόσμιους και ημεδαπούς).
Επτά τον αριθμό, οι ομοσπονδίες που δύναται να δημιουργηθούν στη χώρα. Εν κατακλείδι με τέτοια χωροταξική αλλά και συνταγματική αναδιάρθρωση, η χώρα οπλίζεται σημαντικά, κάτι που χρειαζόμαστε πιότερο τώρα παρά ποτέ. Επομένως σημαντικά επίκαιρο το θέμα και χρήζει μεγάλης προσοχής.
Και τέλος δεν νουθετούμε, δεν προσυλητίζουμε, δεν κατευθύνουμε, δεν οδηγούμαι. Καταγράφουμε τις απόψεις όλων και προτείνουμε λύσεις και προτάσεις για βαθύ σκεπτικισμό. Δημοσιογράφοι είμαστε και όχι πολιτικοί!

Ελπίζω να απάντησα και να κάλυψα τις ερωτήσεις σας και εύχομαι καλή συνέχεια στη συζήτηση.

Υ.Γ. Δείτε και αυτό, αξίζει! Είναι συγγραφή του Ευγένιου Τριβιζά. Ο «πέμπτος καβαλάρης»

Last edited by VILLY; 17-06-2010 at 11:00.
Reply With Quote