Απάντηση: Ηράκλειο Κρήτης - Κοπεγχάγη Δανία, Απρίλιος 1995 - Ημερολόγιο
Τρίτη 13.40 το μεσημέρι, 4 Απριλίου 1995
Είμαι τυχερός άνθρωπος, ίσως να μου στείλανε φύλακα άγγελο...
Από μακριά και αχνά μέσα στο μυαλό μου ακούω μεγάλη και μακρά κόρνα, μαζί με Harley pipes....
"Suzuki Intruder 750...?" Ένας με Harley πλευρίζει κι αυτός με 30χλμ και με ρωτάει...
Του γνέφω αρνητικά...
"....." Κάτι μου λέει, δεν καταλαβαίνω...
Τον βλέπω να έχει το δεξί του χέρι τεντομένο και να μου δείχνει πέρα στον λόφο...."Zimmer...!" φωνάζει....
Κοιτάζω μεγάλο ξενοδοχείο στον λόφο και φτερουγίζω....γκαζώνω, παίρνω παράδρομο και φτάνω στην είσοδο...μπαίνω και πάω στην τουαλέτα...ζεσταίνω τα χέρια μου να μπορώ να κρατήσω τα κλειδιά και το στυλό...το διαβατήριο είναι ακόμη εδώ, το ίδιο και η πιστωτική....γυρίζω στο lobby...
-"En zimmer fur ein nacht...?"
-"Yes please...."
-"You must prepay please and depart before 11am tomorrow....breakfast between 6am and 9am tomorrow...."
"Thank you...."
Πλέον με ένα παπούτσι ανεβαίνω στο μικρό μου δωμάτιο με διπλό κρεβάτι...τουαλέτα και βάζω το καλοριφέρ στο φούλ....
Κατεβαίνω, βάζω την μοτοσυκλέτα σε δικό της κλειστό πάρκινγκ, παίρνω μαύρο σάκο που είχε γίνει ένα με την πίσω σέλα και ανεβαίνω πλέον στο δωμάτιο για τα καλά...
Γδύνομαι...όλα στο πατωμα....μπαίνω κάτω από την κουβέρτα.
Δεν θυμάμαι εάν κοιμήθηκα όταν έβλεπα το κόκκινο ρολόι με την ώρα να δείχνει 14.12 ή το θερμόμετρο να δείχνει -2.
Πάντως ήμουν κάτω από την κουβέρτα. Δεν θα πέθαινα σήμερα.
Και κοιμήθηκα.
Συνεχίζεται...
|