Σταύρο το "αιώνιο" πρόβλημα της καλής φωτογραφίας για μένα, είναι το βάρος! Και τι εννοώ:
Ξεκίνησα από παλιά (82) με
Pentax K1000 και
Canon A-1, καταπληκτικές μηχανές, φωτογραφίες που έχω μεγεθύνει (όχι μεγε
νθύνει!) μέχρι σε πόστερ, αλλά είναι αγγαρεία να κουβαλάς όλον αυτόν τον εξοπλισμό μαζί σου.
Αφήνω την Canon λοιπόν και έχω μαζί μου πάντα τις μικρούλες τις
μ mju που έβγαζαν ωραίες φωτογραφίες και ήταν πραγματικά pocket.
Μια - δυο- τρεις όμως, ξαναγυρνάω στις SLR γιατί κακά τα ψέματα, η ποιότητα των φωτογραφιών τους ήταν πολύ ανώτερη.
Μέχρι που βγήκαν οι ψηφιακές. Στα 3.1 MP οι πρώτες, παθαίνω την πλάκα μου, 10 χρόνια μετά, το φίλμ μέσα στην Canon το έχω παρατήσει στη μέση από τότε, καθότι ποτέ δεν ξανάπιασα φίλμ στα χέρια μου. Νοσταλγικός δεν ήμουν ποτέ με αυτά τα πράγματα, ήταν σαν να λέω ότι μια BMW του 60, πάει καλύτερα από μια του 2005...
Αφού "έπαιξα" με κάμποσες pocket ψηφιακές, είδα και αποείδα που λένε με τις μούφες φωτογραφίες που έβγαζαν και πάλι κυκλοφορώ με ένα βαρίδι D-SLR πλέον γιατί οι φωτογραφίες που τραβάει με ένα καλό (και ασήκωτο) τηλεφακό επάνω, "δεν παίζονται".
Εάν έχεις υπόψη σου κάποιο συνδυασμό σχετικά ελαφριάς ψηφιακής που μπορείς να την έχεις στο τσαντάκι ή στη "μπανάνα" πάντα μαζί σου, και οι ποιότητα να μην είναι πολύ μακριά από αυτής μιας D-SLR, πρότεινέ μου κάτι γιατί τώρα τελευταία απέχω τεχνολογικά από το σπορ και είμαι ανενημέρωτος!