Απάντηση: Ηράκλειο Κρήτης - Κοπεγχάγη Δανία, Απρίλιος 1995 - Ημερολόγιο
Τετάρτη 5 Απριλίου 07.15 το πρωί
Κοιμήθηκα από τις 2 το μεσημέρι της προηγούμενης μέρας, μέχρι τις 7 το πρωί της επόμενης...
Ανοίγω τα μάτια μετά από 17 ώρες ύπνου..αναρωτιόμουν πού ήμουν, λες και είχε σκάσει βόμβα...Ξεκούραστος, σηκώνομαι αργά και αναθεωρώ...βλέπω τον χάρτη, ανοίγω και εξακριβώνω που είναι το Kassel και τί είχα κάνει την προηγούμενη μέρα - νύχτα...άχρηστος ο χάρτης, τόσο βρεγμένος ώστε ελάχιστες σελίδες να είναι διαθέσιμες. Η Γερμανία, Μολδαβία, Πορτογαλία είχαν μείνει ανέπαφες. Τα άλλα σκισμένα. Πέταμα ο χάρτης. Τα παπούτσια τρύπια μπροστά. Οι κάλτσες στεγνές τώρα, το εσώρουχο στεγνό, το τζην στεγνό και 6 νούμερα πιο μικρό...πουλόβερ άχρηστο, εσωθερμικό δεν το έβγαλα ποτέ, ακόμα επάνω μου, αδιάβροχο Οκ, παλτό Οκ, αλλά χωρίς κουμπιά. Το έδεσα με σπάγκο. Δερμάτινο (αυτό που φοράμε για να μην κρυώσουμε καλοκαίρι στο νησί...), Οκ.
Αναδιοργάνωση λοιπόν. Ντουζ με καυτό. Παρατηρώ τα άκρα μου, δάχτυλα χεριών και ποδιών είναι μπλε και φουσκωμένα...όταν στέκομαι πονάνε στα πόδια, όταν τεντώνω τα χέρια πονάνε τα κόκκαλα των δαχτύλων...έτοιμος, παίρνω σάκο και κατεβαίνω προς τις σκάλες...Όπα...
Ξέχασα το πιο βασικό.
Γυρίζω, η πόρτα δεν είχε κλείσει ακόμα, έγειρε όμως, μπαίνω πίσω στο δωμάτιο, πλησιάζω το παράθυρο και ανοίγω την κουρτίνα...
Συνεχίζεται...
|