Απάντηση: Ηράκλειο Κρήτης - Κοπεγχάγη Δανία, Απρίλιος 1995 - Ημερολόγιο
Τετάρτη 5 Απριλίου, 10.15 το πρωί
Παναγιά μου κρύο.
Σαν έκρηξη από παγώβουνο! Πώς είναι ο Βοιδομάτης όταν δεν έχεις μπει ποτέ, και αποφασίζεις μια και καλή να μπεις για να τελειώνεις μια κι έξω...φαντάσου το αυτό τον χειμώνα και πολλαπλασίασέ το χ 100 φορές - ήταν λίγο χειρότερα. Αμεσως ξύλο τα άκρα...
Βγαίνω Autobahn.
Hamburg 330km
Kiel 420Km
Τώρα έφυγα...σκύβω μπροστά αμέσως, κουκουβίζω προς το τιμόνι.
Αριστερό αμέσως το κλείνω σαν γροθιά και το πλαγιάζω στο στέρνω μου, το δεξί είχε μπλαβίσει και τα κόκκαλα να πονούν τρομέρα....
Hamburg 325.
Hamburg 320.
Ταχύτητα 40 χλμ την ώρα.
Απόνερα από φορτηγά. Τρέχουν πολύ, δεν τα προλαβαίνω...
Τώρα τα ΙΧ με κοιτάζουν επίμονα...
Hamburg 315.
Hamburg 310.
Θολώνει το κράνος και δεν βλέπω, ανοίγω κάσκα και γεμίζει παγωμένες μπάλες από χιόνι...τώρα χιόνιζε. Όχι ψιλό χιόνι, τώρα χιόνιζε κανονικά...
Hamburg 305.
Hamburg 300.
Hamburg 295.
Βενζινάδικο. Το είδα στα 300 μέτρα και έκανα ώρα να φτάσω...
Ξύλο, πάγος, πόνος, τρόμος.
Ξεκαβαλάω, μπαίνω, τρέχω καλοριφέρ...
Ο τύπος δεν με ήθελε εκεί να κάθομαι χωρίς λόγο.
Βρίσκω δικαιολογία, γεμίζω βενζίνη, πάω να πληρώσω, δεν μπορώ να πιάσω το στυλό, τα χέρια μπλαβισμένα και φουσκωμένα...τώρα χρειάζομαι περίθαλψη...
Βρίσκω τα μόνα γάντια που έχει στο βενζινάδικο, από αυτά που φοράμε για να μην λερωθούμε στο βάψιμο, αλλά ήταν τα μόνα. Παίρνω 2 ζευγάρια, τα φοράω όπως όπως και φεύγω πάλι...
Θερμοκρασία -4,5 βαθμοί υπό.
Άσπρα τα χωράφια, κάτασπρα.
Το χιόνι έριχνε κανονικά.
Πινγκουίνους να είχε θα με γελούσανε κανονικά...
Hamburg 290
Hamburg 295
Hamburg 292
Σταματάω και τρίβω τα χέρια. Τίποτα με τα γάντια.
Δεν μπορώ να σύρω, τρύπια τα παπούτσια δεν με κρατάνε.
Επίσης με το ζόρι στέκομαι όρθιος με τέτοια κάτω άκρα.
Εάν ήταν μια δεύτερη στιγμή στη ζωή μου που σκέφτηκα πόσο σημαντικά είναι τα άκρα για τον άνθρωπο, ήταν τότε πάλι. Σκέφτηκα τα τόσα ντοκυμαντέρ που έβλεπα στην Δανία με αποστολές στην Γροιλανδία όπου άνθρωποι πέθαιναν από κρυποαγήματα, ή τους κόβανε τα πόδια...
Ξεκίνησα.
Hamburg 280
Hamburg 275
Hamburg 270
Εάν χτυπήσω ένα τοίχο δυνατά, δεν θα πονέσω, θα μου κομματιάσει όμως το χέρι. Εάν κατέβω από την σέλα, θα πρέπει να περπατάω με τις φτέρνες ψηλά και για κρατήσω ισορροπία, καθώς τα δάχτυλα των ποδιών μου με προδίδουν...
Hamburg 265
Hamburg 260 και τέλος.
Ώρα 12.40 το μεσημέρι, Τετάρτη 5 Απριλίου.
Συνεχίζεται...
|