View Single Post
Παλιό 22-06-2010, 16:05
ΔΩΡΑ ΚΑΥΚΟΥΛΑ Ο/Η ΔΩΡΑ ΚΑΥΚΟΥΛΑ βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Junior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2010
Περιοχή: ΑΛΙΜΟΣ
Προεπιλογή Απάντηση: "ΒΙΒΛΙΟ" συλλυπητηρίων για τον Βασίλη (ekatontarxos)

Σας ευχαριστώ όλους για την αθρόα συμμετοχή σας. Μας απαλύνετε το πένθος, μας συγκινείτε με τα καλά σας λόγια.
Το πένθος μας είναι βουβό, η σιωπή μας μακραίνει και τα λόγια μας έχουν στερέψει. Τα βλέμματα μας χαϊδεύουν παλιές φωτογραφίες κια ξεχασμένα βιντεάκια. Ακούμε τη φωνή του, τον βλέπουμε αλλά δεν μπορούμε να τον αγγίξουμε. Στις 02/06/10 το μεσημέρι οι γιατροί της εντατικής μας είπαν..."Οι συγγενείς του Καυκούλα να μην περάσουν, θέλουμε να τους μιλήσουμε", το πρώτο σοκ. Το δεύτερο..."είναι θέμα ωρών..." Είπαμε: " θα τα καταφέρει, έχει δυνατό οργανισμό". Το ξέραμε και από παλαιότερα που έκανε καταδύσεις (μια άλλη μεγάλη του αγάπη!) Το ατύχημα , το γεγονός που άγγεξε το πεπρομένο και δημιούργησε το δράμα!

Ο Βασίλης είναι ο μεγαλύτερος μας αδελφός και ακολουθούν ακόμα δυο αδελφές, η Ελένη 3 χρόνια μικρότερη και η Δώρα 10 χρόνια μικρότερη. Ο Βασίλης ουσιαστικά με μεγάλωσε, ήταν αδελφός και φίλος. Συζητάγαμε τα πάντα και καθημερινά μοιραζομάσταν τις σκέψεις μας. Σχεδόν πάντα συμφωνούσαμε και μου έλεγε..."έχουμε την ίδια χημεία"! Τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα ήταν δύσκολα, αλλά είχε πείσμα και σιδερένια θέληση. Προχώρησε μόνος του στα επαγγελματικά και δεν θέλησε ποτέ να συμβιβαστεί με μετριότητες. Τα κατάφερε και το έργο είναι όλο δικό του. Αυτοδημιούργητος! Δούλεψα κοντά του περισσότερα από 4 χρόνια ως γραμματέας, όταν και εγώ τότε έκανα τα πρώτα μου και τα πιο σημαντικά βηματάκια στα επαγγελματικά. Ήταν τα πρώτα μου και τα πιο σημαντικά βήματα (κάτι που το διέκρινα πολύ αργότερα με την εμπειρία της δουλειάς, όταν μάθαινα τις λέξεις κακόβουλος και κακοτοπία). Με προστάτευε, με συμβούλευε, με κατσάδιαζε. Ήταν κοντά μου στις ανησυχίες μου και στα προβλήματα μου. Ήρεμος και λογομίλητος, αλλά και με ευφράδεια λόγου, ευθύς, αξιοπρεπής και κυρίως διορατικός. Ζύγιζε τον συνομιλητή του. Δεν του άρεσαν οι μικροαστισμοί και τα κουτσομπολία. Επαινούσε τη πρόοδο, την δημιουργικότητα και τους ανθρώπους με δυνατή αντίληψη. τον ενοχλούσε που όλα στην Ελλάδα κυλούν αργά και μακάρια. Λάτρης της φύσης και της μηχανής του.

Είχε όμως και τις αδυναμίες του, για τις οποίες θα μου επιτρέψετε να μην αναφερθώ για να αποφύγω την μικροσκοπική ισχνότητα. Οι αδυναμίες δημιουργούνται για να κατανοούνται σαν διπλός στοχασμός και όχι για να επικρίνονται. Αποτελούν την ικανότητα να βλέπουμε τις δύο πλευρές των πραγμάτων. Γνωρίζουμε τα αίτια αυτών, αλλά θέλουμε να αποφύγουμε την αλήθεια.

Ο αδελφός μου έφυγε στις 03/06/10, δηλαδή 9 ημέρες πριν το γάμο μου. Ετοιμάζαμε μεγάλη γιορτή! Τον ήθελα κοντά μου στο κεντρικό τραπέζι. Εκεί ήταν η θέση του, δίπλα μου, στην οικογένεια! Στην κενή θέση θα τρέμει τώρα η φλόγα ενός μικρού κεριού. Η απώλεια στην οικογένεια μας μεγάλη, οι αντοχές μας και αυτές μεγάλες για να τον θυμόμαστε με αξιοπρέπεια. Τον αγαπώ σαν αδελφό μου και σαν φίλο. Μας λείπει αφάνταστα και ανησυχούμε... μήπως δεν είναι καλά!! Τώρα ας γαληνέψει η ψυχούλα του σαν την ήρεμη θάλασσα. Στην οικογένειά μου μαθαίνουμε να συλλαβίζουμε το σύμπαν, μετρώντας αστεράκια μήπως και τον δούμε.

Το μνημόσυνο του αδελφού μου Βασίλη θα γίνει στις 11/07/10 στην Βαλύρα Μεσσηνίας (βρίσκεται κοντά στον Μελιγαλά και την Μεσσήνη, δεν απέχει μακριά από την Καλαμάτα). Τό ξέρω ότι είναι δύσκολο να παραβρεθείτε λόγω της απόστασης. Η συμπαραστασης και η σκέψη σας θα μας συντροφεύει.
Σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου για την συμμετοχή σας στον πόνο μας και στον χαμό του πολυαγαπημένου μας αδελφού.

Να είστε όλοι καλά και γεροί!

Φιλικά
Θεοδώρα Καυκούλα
Reply With Quote