View Single Post
Παλιό 29-06-2010, 09:28
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Προεπιλογή Απάντηση: Συμβασιούχοι ΕΡΤ ΑΕ

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από italos Εμφάνιση μηνυμάτων
Xμμμμμ κι όμως Γιώργο έχεις δίκιο....όλα αυτά που λές έχουνε βάση και μεγάλη μάλιστα....!!

Υπάρχει όμως μια μικρή διαφορά.....η σύμβαση έργου που υπέγραψα λέει μέσα ρητά ότι θα απασχολούμαι στην ΕΡΤ ΑΕ στο κεντρικό απογευματινό δελτίο ειδήσεων απο τις 18.00-20.00 και θα παράσχω έργο εκεί....Όταν όμως πήγα να ξεκινήσω δουλίτσα μου λένε κύριε υπέγραψες τέτοια σύμβαση...αλλά θα έρχεσαι καθημερίνα απο τις 07.30-15.00 και θα καλύπτείς την θέση αυτήν την διοικητικό/οικονομίκη η οποιά είναι οργανική θέση της ΕΡΤ........Αν πήγαινες να πείς κάτι σου λέγανε άμα σαρέσει..αν όχι φεύγεις!!! Οπότε έτσι είναι ακριβώς τα πράγματα....σου λένε ότι πας για μια δουλειά ...βλέπεις ότι καλύπτεις πάγια ανάγκη της εταιρεία και όταν φύγεις θα υπάρχει πρόβλημα(δες έχουν σταματήσει οι πρωινές εκπομπές γτ Γιώργο μου γτ βγαίνανε με μας....και πολλα ακόμα που δεν χρειάζεται να αναφέρω)....σε έχουνε στην ίδια θέση 2-4-7 χρόνια.....αποκτάς κάποια δικαιώματα δεν νομίζεις.???!!
Κοιτα τωρα, παντου οι συμβασεις εργου που υπογραφονται μεταξυ ''δουλων'' (περι αυτου προκειται και με το οποιο συστημα ουδόλως συμφωνω ειτε στον Δημοσιο ειτε στον Ιδιωτικο τομεα) και εργοδοσιας ποτέ δεν τηρουνται ευλαβικα!! Στα 29 χρόνια του εργασιμου βίου μου, ολα στον ιδιωτικο τομεα, προσλαμβαναμε υπαλληλους με συμβασεις εργου 4-6ωρες!! Δεν ειναι κατι καινουριο, στην δικια μου την εταιρεια συνεβαινε απο το 1982 και μετα!!!!
Ποτε δεν εργαστηκαν 4-6 ωρες και ποτε δεν αμοιφθηκαν τα 12ωρα και τα 16ωρα που δουλευανε αυτοι και εμεις μαζι τους!!!!!
Το ''αποκτημενο'' δικαιωμα επειδη εισαι στην ιδια θεση για 7 χρόνια δεν απορρεει απο πουθενα παρα μονον ηθικα!!! Εφόσον εισαι με συμβαση εργου που ανανεωνεται,δεν εχεις σαν εργαζομενος κανενα δικαιωμα ''αποκτημενο'' ¨η μη δικαιωμα!! Δικαιωματα εχουν μονον οι μονιμοι υπάλληλοι τα οποια απορρεουν απο τις συλλογικες συμβασεις εργασιας ενω τα του συμβασιουχου μονον απο το χαρτι που υπογραφει!!!! και το οποιο ερμηνευεται κατα το δοκουν απο τον εργοδοτη φυσικα!!!!

Απόσπασμα:
Το δικαίωμα της απεργίας Γι'ωργο δεν είναι συζητίσιμο......τουλάχιστον η ΕΡΤ απεργεί μόνο όταν πλήταιτε πολύ......είναι οργανισμός τους ΠΑΣΟΚ(95% στις συνδικαλιστικες εκλογές) και δεν απεργουνε ποτέ...μόνο όταν πλήτονται τα εργασιακα δικαιώματα των υπαλλήλων της και αφού εξετάσουν όλες τις παραμέτρους βγαίνουν κ κάνουν 2-3 μέρες όλο το χρόνο και αν!!! !!
Το δικαιωμα της απεργιας ειναι ΠΑΝΤΑ συζητησιμο οταν γινεται για ψυλλου πηδημα διοτι τοτε εκλαμβανεται, και ειναι, εκβιασμος προς τον εργοδοτη!!!
Στο δημοσιο η απεργια χρησιμοποιειται για τα παντα και παντου!! Χρησιμοποιειται ακομα και για αυξηση μισθων αν ειναι δυνατον!!! Δηλαδη εκβιαζουμε το κρατος να μας δωσει παραπανω μισθους ειτε εχει ειτε οχι, μην λογαριαζοντας οτι θα βγει να δανειστει για να μας τα δωσει και τα οποια δανεικα πάλι εμεις θα τα πληρωσουμε με την αυξηση των εμμεσων και αμεσων φορων για τους οποιουςπαντα γκρινιαζαμε και ματα-απεργουσαμε!!! Που γινονται αυτα φιλε Ιταλε?
Στην περιπτωση της ΕΡΤ και ολων των συμβασιουχων ολου του Δημοσιου τομεα η απεργια ειναι (για μενα) οτι πιο εκβιαστικο μεσο πιεσης εχει υπαρξει σε αυτην την χωρα!!! Διοτι το χαρτι το υπεγραψαν οι ανθρωποι αυτοι ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ οτι ειναι ανανεωσιμο ¨η οχι!!! ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ δηλαδη οτι αργα ¨η γρηγορα θα βρισκονταν ξανα εκει απο οπου εξεκινησαν, δηλαδη ανεργοι!!
Αλλα ειναι κι αυτοι θυματα των γονιων μας (βρες μια θεση στο Δημοσιο παιδι μου βρεξει χιονισει ο μισθος να πεφτει), και των πελατειακων σχεσεων των κυβερνησεων απο το 1981 και μετα οι οποιες εχουν καταντησει τον καθε Δ.Υπάλληλο (συμβασιουχο ¨η μη) capo di capi!! Δηλαδη αφεντικα των αφεντικων!!! Δηλαδη, ''μονιμοποιησε με για να σε ψηφισω!!!!'' Διοτι μην μου πεις οτι βαθεια στο μυαλο ολων αυτων των ''θυματων'' δεν ειναι η μονιμοποιηση στο Δημοσιο? Κι ας εχουν πολλοι απο αυτους πτυχια επι πτυχιων και μαστερ επι μαστερ τα οποια κάλλιστα μπορουσαν να χρησιμοποιησουν στην ελευθερη αγορα με καλλυτερες ¨η ιδιες απολαβες αλλα 1) με ασφαλιση, 2) αποκτηση εμπειριας, 3) δικαιωμα στην αποζημιωση σε περιπτωση απολυσης και 4) προοπτικες για πολυ καλλυτερους μισθους εφοσον η εμπειρια αυξανοταν με τα χρόναι εργασιας!! Εγω αισθανθηκα οικτο για μια προεδρο συμβασιουχων που πριν λιγους μηνες βγηκε στην τηλεοραση εν μεσω της απεργιας τοιυς και δηλωσε οτι εχει Χ πτυχια και δουλευει για 400-500ε!!! Εγω δεν θα το επετρεπα στον εαυτον μου κατι τετοιο! Αν ειχα καποια μελλοντικη προοπτικη ναι αλλα αν ηξερα οτι δε ειχα καμια και η τυχον μονιμοποιηση μου περναει απο τον καθε κερατά πολιτικο ΟΧΙ δεν θα το επετρεπα!

Απόσπασμα:
Μην το ψάχνεις Γιώργο έτσι είναι τα πράγαμτα...στην αρχή της κρίσης έλεγα ότι θέλουν να χτυπήσουνε αυτό ακριβώς το πράγμα να κάνουν πιο ελαστικές τις σχέσεις εργασίασ και στον δημόσιο αλλά κ στον ιδιωτικό τομέα!!!!!
Το ξερω απο πρωτο χερι αυτο και δεν συμφωνω αλλα........., για να πουληθη μια GS σε πολλους πρέπει να πεσει το τελικο κοστος προς τον αγοραστη!! Πως γινεται αυτο? ειτε μειωνοντας το κοστος παραγωγης δινοντας κομματια να κατασκευαστουν στην..... Κινα ειτε κανοντας ελαστικες τις σχεσεις εργασιας των εργαζομενων! Αλλιως η GS θα απαιτουσε 6 χρόνων μισθους οπως συνεβαινε μεχρι το 1990!!!!
Σωστο? οχι!!! ηθικο? οχι!!Αναγκαιο για την επιβιωση της καθε BMW και των εργαζομενων της? απολυτως!!!!!
Εδω προχθες απελυθη φιλος Βαραντεριδης απο εταιρεια σεκιουριτυ μετα απο 19 συναπτα ετη προσφορας σε αυτη και μαλιστα στο επικυνδυνο κομματι της, αυτο της μεταφορας χρηματων, διοτι λεει με τα 1800ε (μαζι με υπερεργασια) που επαιρνε η εταιρεια μπορει να προσλαβει 3 ''ευελικτους'' υπαλληλους για την ιδια δουλεια!!! Θα παρει ομως εναν και το κοστος των 30,000 αποζημιωσης που του δωσανε θα το βγάλει η εταιρεια σε 1-1,5 χρόνο απο τον πολυ χαμηλοτερο μισθο του ''ευελικτου'' (500-600ε) και της επιδοτησης απο ΟΑΕΔ!!!!!!! Τι να λεμε τωρα!!!

Οι εργαζομενοι της ΟΠΕΛ δεχθηκαν μειωση μισθων εως και 40% προκειμενου να μην απολυθουν ελπιζοντας σε ανακαμψη μελλοντικη αγαπητε μου φιλε και συναδελφε στην μοτοσυκλετα και στην ανεργια ως διαφαινεται!!!!!

Απόσπασμα:
Θα'θελα πάντως να βρεθούμε κάποια φορά να σθζητήσουμε....Θαυμάζω όμως τις απόψεις σου και συμπάσχω και εγώ με τη δικιά σου κατάσταση....γτ ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει να είσαι στην απέξω και ειδικά στη ηλικία σου κ με οικογένεια στη πλάτη!!!!
Οποταν πας σε κανενα καφε στειλε ΠΜ να ερθω κι εγω! Με ενα παιδι και συζυγο που δουλευει 12-14 ωρες ημερησιως, για 1000ε(!!!!!!), πρέπει να το ξερω απο την προηγουμενη για να κανονισω μαζι της!!!

Απόσπασμα:
Το πόστ το ανέβασα για να δείξω καθαρά την αδικία απέναντι στο μικρο και απλο κόσμο-υπάλληλο ενώ οι μεγαλοκλέφτες ζούνε κ βασιλεύουνε εις βάρος μας!!
Οι αδικιες υπηρχαν και θα συνεχισουν να υπαρχουν σε ολα τα επιπεδα αυτης της ζωης!!!! Το εχω εμπεδωσει αυτο απο τα 16 μου χρόνια!!!

Last edited by GeorgeP; 29-06-2010 at 09:34.
Reply With Quote