View Single Post
Παλιό 30-06-2010, 21:04
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Προεπιλογή Απάντηση: Συμβασιούχοι ΕΡΤ ΑΕ

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Carduelis Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγώ σε κατανοώ Γιώργο και πιστεύω πως σε πάρα πολλά έχεις δίκιο. Εχω όμως μια ένσταση:
Θεοποιείς τον ιδιωτικό τομέα και ρίχνεις σταθερά στα τάρταρα συλλήβδην τον δημόσιο τομέα!!
Και στον μεν και στον δε αυτός που τα έχει κάνει μαντάρα φίλε μου είναι το ίδιο το κράτος!
Ανίκανο, ανεπρόκοπο, ανοργάνωτο και μονίμως κομματικοποιημένο έχει διαλύσει και τους δύο τομείς-πυλώνες της οικονομίας της χώρας! Η μόνη διαφορά οτι στο δημόσιο τομέα τα έκανε τρισχειρότερα απλά γιατί του ανήκει και τον αποδιάλυσε!
Σήμερα απολύονται 100 ή 1000 στην κρατικοδίαιτη ΕΡΤ, αύριο 20-30 άτομα το μήνα από τις μεγαλοεπιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Στα δικά μου τα μάτια κατάντια και δυστυχία και τα δύο!
Σε μια νορμάλ χώρα οι κανόνες θα έπρεπε να είναι ξεκάθαροι όσον αφορά ΚΑΙ τη λειτουργία του ιδιωτικού τομέα!
Οι περισσότεροι ιδιώτες έχουν ορθοποδήσει με φωτογραφικές διατάξεις, ρουσφετολογικά νομοσχέδια, κουμπαριές και κομματικές σχέσεις και βέβαια κατάντησε "καθεστώς" η εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού με την ανοχή/απάθεια/συνενοχή του ίδιου ανύπαρκτου κράτους.
Αν έρθουν μαύρες μέρες στον δημόσιο τομέα, που ήρθαν κιόλας, θα έρθουν επίσης και στον ιδιωτικό Γιώργο.
Κακό κράτος με άθλιο δημόσιο τομέα αλλά ανθηρό ιδιωτικό δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει.. Στην ίδια κατσαρόλα βράζουμε αδερφέ μου ανεξαρτήτως μάρκας και ταμπέλλας!
Για να φτιάξουν τα πράγματα, είτε στον δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα θέλει στιβαρή κυβέρνηση με θέληση για αλλαγές και ισονομία....πριν πάμε όλοι στον πάτο!
Tην ενσταση δεν βλέπω.......που διαφωνω εγω? Μια παραμετρο του προβληματος εθεσα, αυτην που αναφερεται το νημα!!!!

Δεν θεοποιω τον Ιδ. τομεα απλα υπογραμμιζω την ''σκληροτητα'' του εν σχεση με το δ.Τομεα!! Στον Ιδιωτικο π.χ. δεν απεργεις για τιποτα, μονον παρακαλεις οταν θελεις κατι!!
Reply With Quote