View Single Post
  #6  
Παλιό 07-07-2010, 00:41
napgeo Ο/Η napgeo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: ΠΡΕΒΕΖΑ
Μoto: HONDA ΝΤ700
Μηνύματα: 8,106
Προεπιλογή Απάντηση: ΒΑΓΙΑ ΚΑΛΤΑ

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από babisku Εμφάνιση μηνυμάτων
Εκ του λατινικού valea calda και όχι του ρουμάνικου. Οι Βλάχοι είναι Έλληνες που λόγω στρατηγικής σημασίας των περιοχών που κατοικούσαν (περάσματα), οι Ρωμαίοι τους έθεσαν φύλακες δίνοντας τους προνόμια και αναγκαστικά χρησιμοποιούσαν την λατινική γλώσσα. Το ίδιο είχε συμβεί και σε άλλες περιοχές της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, στην Ελβετία στην Γαλλία κτλ. όπoυ μικρές πληθυσμιακές ομάδες ομιλούν παραλλαγές της λατινικής. Η ρουμάνικη γλώσσα είναι και αυτή εξέλιξη της λατινικής για αυτό και οι όποιες ομοιότητες.

Σωστές οι πληροφορίες αν και ελλιπής.
(Ανακηρύχτηκε εθνικός δρυμός από τον δρυοκολάπτη. Από τα 15 είδη που ζουν στην Ευρώπη τα 13 ζουν στην κοιλάδα)
Πάμε τώρα στην εκδρομή που έχετε σχεδιάσει.
Προσωπικά δεν κατάλαβα τι θέλετε να κάνετε και που να πάτε.
Το να διασχίσεις τη Βάλια Κάλντα είναι μια εμπειρία . Απαιτεί όμως να υπάρχει προετοιμασία και απόλυτος σεβασμός στη φύση και στο περιβάλλον.
Η διαδρομή είναι ελεγχόμενη και προστατευόμενη. Οι μηχανές δεν πρέπει να κάνουνε θόρυβο και οι ταχύτητες πολλή μικρές. Επίσης εάν έχει συννεφιά άμεση απομάκρυνση από την περιοχή. Αυτό θα το παρατηρήσετε από τα αποκεφαλισμένα και καμένα από τους κεραυνούς δέντρα. Στο αρκουδόρεμμα χωρίς συνοδό να μην το επιχειρήσετε. Ζουν στην περιοχή περίπου 500 αρκούδες. Αριθμός τεράστιος και πολλές φορές πεινασμένος. Το να κοιμηθείτε σε αντίσκηνο δεν κατάλαβα που έχετε σχεδιάσει.. Πάντως μέσα στο δάσος του Φλαμπουραρίου ούτε να το διανοηθείτε. Χωρίς να θέλω να σας θίξω θα πρέπει κάποιος να έχει τρελαθεί για να μείνει σε αντίσκηνο στο δάσος αυτό.. Συνιστώ να πάρετε πληροφορίες πριν μπείτε στο δάσος. Βασικό είναι να ειδοποιήσετε κάποιον που θα είστε διότι δεν πιάνει τηλ. και το gpsείναι άχρηστο. Σχεδόν σε όλα τα σημεία εισόδου υπάρχουν γραφεία πληροφοριών. Επιβάλλεται να τα συμβουλευτείτε. Συγνώμη αν σας κούρασα.
Καλά να περάσετε
Ναπολέων 6943481514
Reply With Quote