View Single Post
  #1  
Παλιό 11-07-2010, 03:15
Carduelis Ο/Η Carduelis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Mπραχάμι - Αθήνα
Μoto: Τη "Χιονάτη"
Μηνύματα: 2,286
Προεπιλογή Ο χρυσός και η φτώχεια σκοτώνουν τα παιδιά..

Η ιστορία γνωστή: οι φτωχές και εξαθλιωμένες χώρες της Αφρικής ξεπούλησαν τον πλούτο τους στις πολυεθνικές και εισέπραξαν λίγα χρήματα και μπόλικα βάσανα.
Αυτή τη φορά η σειρά της Νιγηρίας. Οι εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα ορυχεία χρυσού, χρησιμοποιούν Μόλυβδο για την επεξεργασία του και φυσικά δίχως να απομακρύνουν ή να επεξεργάζονται τα επικίνδυνα απόβλητα.
Αποτέλεσμα να βγάλει ο WHO πριν 3 μέρες ανακοίνωση για επιδημία δηλητηρίασης παιδιών από μόλυβδο..
WHO | Nigeria: mass lead poisoning from mining activities, Zamfara State
Εκατοντάδες παιδιά πέθαναν και πολλά παρουσιάζουν σπασμούς και άλλα συμπτώματα δηλητηρίασης. Το χειρότερο είναι οτι η διάγνωση και θεραπεία κοστίζουν και φυσικά καμμία εταιρεία δεν την αναλαμβάνει.
Επιστρατεύθηκαν οι Γιατροί χωρίς σύνορα και ο WHO για να εντοπίσουν και να θεραπεύσουν αυτά τα παιδιά, που θα πρέπει επιπλέον να μην επιστρέψουν στα χωριά τους μέχρι να απομακρυνθούν (και αν..) τα τοξικά απόβλητα.
Reply With Quote