Κλειστή μέχρι τις 12.00 η Ακρόπολη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 13 Ιουλίου 2010
Τελευταία ενημέρωση: 13/07/2010 09:16
Web-Only

Κλειστός θα παραμείνει ώς τις 12 το μεσημέρι ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης, λόγω της στάσης εργασίας των μόνιμων υπαλλήλων του ΥΠΠΟΤ που εργάζονται στο χώρο και της 24ωρης κινητοποίησης των συμβασιούχων αρχαιοφυλάκων.
Όπως κατήγγειλε, μιλώντας στο Mega, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων Γιάννης Μαυρικόπουλος, υπάρχουν εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι εδώ και 20 μήνες.
Η κινητοποίηση των μονίμων υπαλλήλων γίνεται σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συμβασιούχους συναδέλφους τους.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο υφυπουργός Πολιτισμού Γ.Νικητιάδης δήλωσε ότι γίνονται προσπάθειες για την καταβολή των δεδουλευμένων, αλλά εξέφρασε τη διαφωνία του με την απόφαση των υπαλλήλων να κλείσουν τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης εν μέσω τουριστικής περιόδου.
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι συμβασιούχοι, οι οποίοι στις 12.00 θα προχωρήσουν μαζί με τους υπόλοιπους υπαλλήλους σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο.
Τα Νέα Online