View Single Post
Παλιό 22-07-2010, 18:01
EvVas Ο/Η EvVas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2010
Περιοχή: Πρέβεζα
Μoto: R1200GS 2005
Προεπιλογή Πρόβλημα Φρένων

Καλησπέρα σε όλους. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και θα ήθελα την βοήθειά σας. Έχω ένα R1200GS του 05΄ με 34000 χλμ. Πριν από ένα μήνα περίπου ξεκίνησα με την μηχανή και στα 100 μ που χρειάστηκε να πατήσω φρένο δεν τα κατάφερα και παραλίγο να πέσω. Πάνω στον πίνακα το "ABS" Αναβόσβηνε μανιωδώς . Σβήνω τον κινητήρα τον ξαναανάβω, ξεκινώ και όλα καλα . 15 ημέρες αργότερα και χωρίς να μου το έχει ξανακάνει είμαι για σέρβις στην αντιπροσωπεία και αναφέρω τα όσα έξησα στον μηχανικό. Αυτός μου απαντάει ότι δεν είναι πρόβλημα και ότι έφταιγα εγώ διότι ξεκίνησα με το φρένο πατημένο και δεν μπόρεσε να ρυθμιστεί το ABS. Αφού ζήτησα συγγνώμη που παραλίγο να πέσω με την μηχανή μου του ζήτησα να την ξανατσεκάρει διότι φρένα είναι.... Μου απάντησε ότι την τσέκαρε και ότι δεν έχει κάτι η μηχανή αλλά έφταιγα εγώ .
Την εβδομάδα μετά το σέρβις μου το ξανάκανε δύο φορές και φρένο δεν πατούσα όταν ξεκινούσα. Πήρα ξανα τηλ αλλά μου ξαναείπε ο μηχανικός ότι έιναι δικό μου λάθος και πάλι. Ζήτησα συγγνώμη και πάλι που πήγα να πέσω με την μηχανή μου και το έκλεισα.
Προχτές που γυρνούσα σπίτι νωρίς το πρωί (είχε και λίγο ομίχλη) παρατήρησα ότι άναβε το πίσω στοπ χωρίς όμως εγώ να πατάω φρένο. Το ξανατσέκαρα σε στάση και είδα ότι κολλούσε ο διακόπτης του εμπρός φρένου (δεν είχε επαναφορά). Επίσης ακουγόταν να δουλεύει κάτι (κάποια αντλία ίσως) συνέχεια.
Έχει συμβεί σε κάποιον αυτό και πως διορθώνεται; αυτό έφταιγε που πήγα να πέσω; μπορώ να ανοίξω μόνος μου και να καθαρίσω κάπως αυτόν τον διακόπτη; Κάθε βοήθεια πολύτιμη

Last edited by EvVas; 22-07-2010 at 18:17.
Reply With Quote