View Single Post
Παλιό 24-07-2010, 13:07
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Προεπιλογή Απάντηση: Βιβλίο Ιστορίας Γ' Γυμνασίου: "Ελλάδα και Τουρκία διεκδικούν τα Ίμια"!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Captain_Andreas Εμφάνιση μηνυμάτων
Βάσει του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας Γιώργο μου, (και γι' αυτό δεν χρειάστηκε η Τουρκία να επικυρώσει την συνθήκη γιατί ισχύει a priori), οι νησίδες που ευρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 3 νμ από την πλησιέστερη κατοικημένη περιοχή θεωρούνται έδαφος της περιοχής αυτής. Μέτρα τις αποστάσεις από την πλησιέστερη Τουρκική ακτή, αλλά και από την Καλόλιμνο και θα δεις και μόνος σου. Η δε διάταξη που αναφέρεις ως αντίθετη ΔΕΝ θεωρείται αντίθετη αλλά επεξηγηματική της συνθήκης.

Επι πλέον αν ίσχυε ο δικός σου τρόπος σκέψεως, γιατί να μην έκανε το όλο σκηνικό η Τουρκία με σκοπό την Καλόλιμνο που και μεγαλύτερη είναι και πιο δυτικά στο Αιγαίο είναι και άρα αν την διεκδικούσε βάσει του κανόνα των 3 νμ θα μπορούσε να βάλει πιο βαθιά το πόδι της. Αν παρατηρήσεις ούτε η Καλόλιμνος αναφέρεται ονομαστικά στα άρθα της συνθήκης. Αναφέρεται όμως στο "και των νησίδων των εξαυτών εξαρτωμένων". Το addendum πάντως που αναφέρεις έχει επικυρωθεί από την Κοινωνία των Εθνών διαφορετικά επειδή τα Ίμια είναι ακριβώς 3,1 νμ από την νησίδα Cavus Adasi η Τουρκία με λίγη προσπάθεια θα το έκανε 2,99 και θα πάταγε επάνω σε αυτό. Δεν το έκανε όμως. Γι' αυτό και δημιούργησε το όλο σκηνικό με το πλοίο που, και καλά, κόλλησε και αρνήθηκε ο πλοίαρχός του να το "ξεκολλήσουν" Ελληνικά σκάφη... Όλα ωραία προετοιμασμένα και μαγειρεμένα...

Πολυ σωστα τα λες καπετανιε μου.....δεν αντιλεγω!!!!!

Σκοπος μου δεν ειναι να καταδειξω το ''δικιο'' της τουρκιας (μακρια απο εμενα) αλλα την ικανοτητα της να ''παταει'' πανω σε λεξεις κι εκφρασεις Συνθηκων, οι οποιες ειναι ''καπως'', και να τις ερμηνευει οπως την συμφερει παρασυροντας με αυτο το ικανοτατο μπλα μπλα που διαθετουν οι πολιτικοι της και άλλους αμαθεις/ημιμαθεις!!!

Σκοπος μου επισης ειναι να κανω τους συμφουρμιτες να σκεφτουν (στο μετρο του δυνατου) ΓΙΑΤΙ και ΠΩΣ η τουρκια καταφερνει να τουμπέρνει ξενους και ημετερους πετυχαινοντας όρους οπως π.χ. ''επιστροφη στην προτερη της κρισης κατασταση'' με υποσοτολη σημαιων κ.λ.π. Οι τυμπανοκρουσιες και οι εθνικισμοι δεν βοηθησαν ΠΟΤΕ καμια χωρα και μαλλον την εκαναν να χανει το δικιο της οπως και στην περιπτωση (πιστευω) των Ιμιων!!!!!!
Αν δηλαδη ο στόλος δεν ειχε βγει τοτε παρα περνουσε διακριτικα και η Ελλαδα πηγαινε την συγκεκριμενη υποθεση αμεσως στο Συμβουλιο Ασφαλειας του ΟΗΕ, στην ΕΕ, και στην Χαγη αυτη την στιγμη δεν θα συζηταγαμε ουτε θα υπηρχε ''επιστροφη στην προτερη της κρισης κατασταση''.
Reply With Quote