[quote=Captain_Andreas;188827... Όσο για τα υπόλοιπα, με κάλυψε ο gemara.[/QUOTE]
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gemara
Δυστυχώς έτσι είναι και είμαι σύμφωνος.
Την Κύπρο για παράδειγμα δεν την πήραν οι Τούρκοι με διπλωματία και καλή εξωτερική πολιτική. Μάτωσαν τους Έλληνες, τους σκότωσαν και τους ξεκοίλιασαν όταν τα δικά μας λαμόγια - πολιτικοί την είχαν κάνει όταν τα βρήκαν σκούρα, αφήνοντας τους αμόρφωτους και ανεγκέφαλους στρατιωτικούς, τάχα μου να κάνουν κουμάντο.
Όποιος πιστεύει ότι με πετυχημένη εξωτερική πολιτική (μόνο) και με την εξεύρεση μια καλής "διεθνούς λύσης" θα την ξαναπάρουμε πίσω, αντλεί τις απόψεις του από δηλώσεις διαγωνιζομένων εφήβων σε καλλιστεία ομορφιάς - world peace.
Την Κύπρο με αίμα την πήραν και μόνο με αίμα θα την ξαναπάρουμε πίσω (αν θέλουμε πια) και βέβαια μόνο και αν τα οικονομικά μας συμφέροντα συγκλίνουν με αυτούς που θα βάλουν τα όπλα, αλλιώς θα αποτελέσουμε παγκόσμιο και μοναδικό φαινόμενο να την απελευθερώσουμε με λόγια...
Χωρίς ισχυρή οικονομία που θα μας επιτρέψει να έχουμε αιχμηρές ΕΔ, θα τρώμε τις σφαλιάρες μας και θα σφυρίζουμε αδιάφορα, κάνοντας και κανα διάβημα που που. Γείτονές μας δεν είναι ούτε οι Φινλανδοί ούτε οι Ελβετοί.
|
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Captain_Andreas
Το θέμα με την Κύπρο είναι τεράστιο και αν θες ιστορική δικαίωση νομίζω πως πέρα από ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ στρατιωτικούς οφείλεις να ρίξεις και το μεγαλύτερο ποσοστό των ευθυνών στον κύριο εκείνο που όταν η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ Γ. Παπανδρέου του πρότεινε το σχέδιο Άτσεσον, η απάντησή του ήταν "Δύναμαι να γίνω αντιβασιλεύς;" Είναι ο ίδιος κύριος που όταν (κακώς πολύ κακώς) το Ιωαννιδικό πραξικόπημα τον "έριξε" ούρλιαζε από τους ραδίοφωνα "Καλώ την Τουρκία να παρέμβει". Να μην έχουμε επιλεκτική μνήμη παρακαλώ...
Τα υπόλοιπα είναι όπως είπα πολλά και πάνε χρόνια πίσω από τον καιρό του αγώνα της ΕΟΚΑ. Εκτός κι αν πιστεύεις πως η ΕΟΚΑ αγωνίστηκε και μεγαλούργησε τόσα χρόνια γονατίζοντας μια ολόκληρη αυτοκρατορία για να υπάρξει το κρατικό μόρφωμα των Συμφωνιών Ζυρίζης-Λονδίνου... Το γιατί μπλέκεις τις "εθνικιστικές κορώνες" με την μελέτη της σύγχρονης ιστορίας, είναι άλλο θέμα και μάλλον άπτεται των όσων πιστεύεις όπως φαίνεται πιο κάτω. Είναι εύκολο να κολλάς ταμπέλες λέγοντας περί "εφόδων ιππικού" και άλλων τινών. Αυτό που δεν θες να καταλάβεις είναι πως δεν κρατάς την αξιοπρέπειά σου και δη την Εθνική με "τους αρμοδίους" και με ωραία λόγια αλλά με επαγρύπνηση και κρίση αυτών όπου και όποτε μπορείς σαν πολίτης που ενδιαφέρεται για την χώρα του. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν συνάδει με την λογική "να μας μείνει κανένα νησάκι να πηγαίνουμε για μπάνιο".
Αν σε ευχαριστεί η παγκοσμιοποιημένη σούπα που μας πλασάρουν καθημερινώς με στόχο την απόλυτη ισοπέδωσή μας και την πλήρη μετατροπή μας σε άβουλα καταχρεωμένα υπερακαταναλωτικά όντα, "πολίτες" στην ουσία των πολυεθνικών (γιατί αυτό είναι η σημερινή παγκοσμιοποίηση), είναι δικαίωμά σου και καλά κάνεις. Μπορείς όμως σε παρακαλώ να αφήσεις όσους πιστεύουν πως οι Λαοί και οι Πατρίδες προοδεύουν μέσα από την ιστορική τους συνέχεια να το κάνουν χωρίς να τους χρωματίζεις με χαρακτηρισμούς όπως "εθνικιστής" και "συνωμοσιολόγος"
Να είσαι καλά.
|
Θα συμφωνήσω πως το θέμα της Κύπρου είναι τεράστιο. Εν πολλοίς και με την άποψη περί πολιτικών ευθυνών, όπως και για την ΕΟΚΑ. Οι "κορώνες" πάνε στο πως θα την πάρουμε και το ιππικό στα καλλιστεία. Επίσης γίνεται νομίζω κατανοητό και το νησί/επίορκοι/μπάνιο.
ΘΑ συμφωνούσα ίσως στην "εθνική αξιοπρέπεια" αν μπορούσα να αποκτήσω μία τέτοια ή και αν θέλεις αν οι συνιστώσες οδηγούν σε μία τέτοια συνισταμένη. Εξ ου και η απορία για την φυλή.
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ για όσα λένε ότι "μας πλασάρουν"; Είσαι σίγουρος πως όλα είναι σχέδια "στοών"; Ή μήπως τελικά "της ιστορίας ο χοντρός ο κινητής" οδηγεί την εξέλιξη κατά πως ορίζει το DNA του;!;
Εντάξει, ακούγομαι γραφικός, όμως πως να απλώσεις όσα νομίζεις, για πατρίδες, φυλές, κοινωνίες κ.λ.π. σε λίγες γραμμές;!; Όταν μάλιστα απέναντι έχεις συνήθως όχλο που έλκεται από λαϊκίστικα συνθήματα και ονειρεύεται επαναστάσεις και αγια σοφιές.
Ούτε έχει σημασία αν μου αρέσει ή όχι η παγκοσμιοποίηση. Είναι ένα μη αναστρέψιμο γεγονός, που όπως είπα και πιο πάνω μάλλον είναι φυσική εξέλιξη. Όσοι το αντιλαμβάνοντε αγωνίζοντε με διαφορετικά κριτίρια.
Υ.Γ. Η τελευταία Εθνική Αξιοπρέπεια, κατά την γνώμη μου χάθηκε κάπου στο 146 π.χ.
Να σαι και συ πάντα καλά.
Αντιγράφω το ποστάρισμα του Νίκου, γιατί μέσα από το αστείο, βγαίνει τελικά το σοβαρό!!!!!!