Απάντηση: Την Γνώμη σας -- Varadero is Good ?
Τέως κάτοχος Varadero Μκ1, 1150Adv και νύν 1200 (απλού)...
Δεδομένου ότι ερχόμουν απο street όταν αποφάσισα να πάω σε on-off η πρώτη μου επιλογή ήταν ένα transalp 600 το οποίο όμως άλλαξα σε λιγότερο απο 6 μήνες και πήγα στην αμέσως επόμενη λογική επιλογή που ήταν το Varadero.
Τίμια μηχανή, εξαιρετικά άνετη στο ταξίδι (όντως όμως τρώς πολύ άερα με την μαμίσια ζελατίνα - το ίδιο και στο GS όμως) και μου έδινε την τυπική Honda εντύπωση του "δεν σπάει - δεν χαλάει", απλά τα τυπικά σέρβις (για κόστος δεν μπορώ να πω για την Ελλάδα, γιατί τα έκανα στο εξωτερικό).
Προερχόμενος απο Ducati 750SS η αξιοπιστία του Varadero μου είχε φανεί εξωπραγματική!....
Ο λόγος που πήγα σε 1150GS? Καθαρά υποκειμενικός. Σίγουρα όχι επειδή με είχε απογοητεύσει το Vara. Απλά μου άρεσε η αισθητική του, και μου ενέπνεε έναν αέρα πιό περιπετειώδη. Στην πράξη, εξίσου άνετη στο ταξίδι, πιό "σφιχτή" αίσθηση (φρένα σε συνδιασμό με την σεβαστή διαφορά στις αναρτήσεις λόγω telelever kai paralever), και για μένα τουλάχιστον σημαντικό προτέρημα ο άξονας. Από αξιοπιστία πάλι κανένα πρόβλημα.
Και απο εκεί πάλι το λογικό (?) βήμα στο 1200 (πρώτη γενιά). Άλλη μηχανή κατ' εμέ, αισθητά πιο ελαφριά και καλοζυγισμένη απο το 1150Adv, φορτωμένη με ένα κάρο ηλεκτρονικά καλούδια που υπόσχονταν να φέρουν το GS στον 21ο αιώνα. Η αξιοπιστία της όχι τόσο καλή, συνέχεια θα συζήτησει κάτι, άλλες φορές μικρό άλλες φορές μεγάλο, ίσα να σε έχει λίγο στην τσίτα... Χειρότερη αξιοπιστία λοιπόν απο το Vara? στην δικιά μου εμπειρία σίγουρα. Θα την άλλαζα? Όχι... Γιατί απλά είναι μια μηχανή που μου "έκατσε", και αυτή είναι η πεμπτουσία της υπόθεσης. Να σου "κάτσει" η μηχανή, να την γουστάρεις, και τότε μαθαίνεις να ζεις με τα "χούγια" της, αλλά το κυριότερο όταν τα μάθεις και τα αποδεχθείς, τότε μαθαίνεις και να απολαμβάνεις αυτά που έχει να σου δώσει... Και αυτό ισχύει για όλες τις μηχανές γιατί καμία δεν είναι τέλεια...
Αν πηγαίνεις με "νούμερα" και "στα χαρτιά" τότε είσαι χαμένος απο χέρι, θα αλλάζεις ψυχαναγκαστικά μηχανή κάθε 12 μήνες. Διάλεξε μια που να γου-στά-ρεις πραγματικά και απόλαυσε την... τα χούγια της πάνε πακέτο, δεν τα γλυτώνεις σε καμία μηχανή...
Last edited by Kimwnas; 29-07-2010 at 14:21.
|