View Single Post
  #8  
Παλιό 05-08-2010, 23:05
teo71 Ο/Η teo71 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2009
Περιοχή: ζωγραφου
Μoto: R 1200 GS
Μηνύματα: 4,983
Προεπιλογή Απάντηση: Τα νέα σκληρά μέτρα που απαιτεί η τρόικα από Σεπτέμβριο

[quote=gsmaniac;192745]Η δεύτερη δόση του δανείου, ύψους 9 δισ. ευρώ θεωρείται εξασφαλισμένη, αλλά το αντίτιμο που ζητά η τρόικα είναι αρκετά βαρύ, ειδικά για τις ΔΕΚΟ.


Οι εκπρόσωποι της τρόικας συναντήθηκαν το μεσημέρι με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από την πορεία εκτέλεσης του μνημονίου και η έκθεση που θα παραδώσουν στο τέλος της εβδομάδας θα είναι μεν θετική, αλλά θα ζητά και νέα μέτρα. Με την παράδοση του πορίσματος θα ενεργοποιηθεί αυτόματα η διαδικασία για την εκταμίευση των 9 δισ. ευρώ της δεύτερης δόσης του δανείου, στις 13 Σεπτεμβρίου.

Στο στόχαστρο μπαίνουν οι ελλειμματικές ΔΕΚΟ. Πρώτα πρώτα η ΔΕΗ, με την τρόικα να ζητά από το φθινόπωρο κιόλας αναπροσαρμογές στα τιμολόγια. Και αν το αίτημά τους γίνει δεκτό, θα επιφέρει άλμα τιμών και... ηλεκτροσόκ στις τσέπες των καταναλωτών. Για τα νοικοκυριά με χαμηλή κατανάλωση η αύξηση αναμένεται να φτάσει μέχρι και το 105%, στο 66,1% για τα αγροτικά τιμολόγια και στο 20,8% για το γενικό-εμπορικό τιμολόγιο.

Η τρόικα περιμένει -εντός των επόμενων ημερών- να βγει πάρει στα χέρια της και το σχέδιο για την εξυγίανση του ΟΣΕ. Και αυτό αναμένεται να προβλέπει η μετάταξη 2.000 υπαλλήλων σκληρό μέτρο???, την κατάργηση ζημιογόνων δρομολογίων σκληρό μέτρο???, ενώ δεν αποκλείεται κάποιοι σιδηροδρομικοί σταθμοί να δοθούν σε ιδιώτες σκληρό μέτρο???.

Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έρχονται συγχωνεύσεις, με τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ να συγχωνεύονται σε έναν τομέα σκληρό μέτρο??? και το Μετρό , με τον Ηλεκτρικό και το Τραμ σε έναν άλλο σκληρό μέτρο???.

Νέο “μαχαίρι” έρχεται και στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς από τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και στο Δημόσιο σκληρό μέτρο???. Με το νέο σύστημα πρόκειται να μπει “ψαλίδι” σε επιδόματα, αφού χιλιάδες υπάλληλοι είτε θα χάσουν διπλές αμοιβές είτε επιδόματα. Και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι που δεν έχουν διπλές αμοιβές και επιδόματα, θα δουν το εισόδημα τους να αυξάνεται...

Ο επόμενος έλεγχος από το κλιμάκιο των ελεγκτών της τρόικας θα γίνει τέλη Οκτωβρίου. Στη νέα επίσκεψή τους, θα έχουν στη διάθεσή τους και το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2011, στο οποίο θα περιγράφονται αναλυτικά οι δεσμεύσεις για το επόμενο έτος και τα αποτελέσματα από την υλοποίησή τους ως προς τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος όλες οι χώρες της ευρωζώνης θα κάνουν το ίδιο[/quote]

Κώστα, νομίζω ότι ο τίτλος είναι λάθος......
Reply With Quote