....χμμ ...και γω πρωτη φορα το ακουω !...δεν λεω ενδιαφερον ακουγεται ....αλλα πολυ φανταστικο σεναριο !
.... για να κατσει βρωμια στα τοιχωματα της επιφανια του κυλινδρου που ανεβοκατεβαινει ειναι αδυνατον !...αν θα κατσει κατι θα ειναι στα γυρω-γυρω απ την εισοδο των βαλβιδων και στα χωρισματα στο πανω μερος του κυλινδρου αλλα εδω εγω γνωριζω κατι που συνηγορεί στο αντιθετο ...οτι πρωτων τα καλα ορυκτελαια που προτεινει η μαμα εχουν καποια επιπροσθετα τα οποια κανουν ακριβως αυτη τη δουλια μην επιτρεποντας να κολλησει αυτα τα υπολοιματα καυσης στα τοιχωματα και δευτερων η ελαχιστη αυτη δημιουργια καταλοιπων που ισως δημιουργηθεί καπου ειναι σε τετοιο βαθμο που αντιθετα, μονώνει κατα καποιο τροπο τον κυλιδρο καλυτερα μειωνοντας ακομα περισσοτερο την καυση λαδιου στο αεροελαιοψυκτο μοτερ!...και εχω παρει tip απο μαστορα της BMW εδω πανω οτι αν βαλεις στη μηχανη σου απ την αρχη καλο ορυκτελαιο (με τα σωστα προσθετα) , μετα τις 20.000 χιλιαδες χιλιομετρα απαγορευτεται να το γυρισεις στο συνθετικο για αυτο ακριβως το λογο !....οτι με το καιρο θα διμιουργηθει στις επιφανιες της ελαχιστης διαρροης λαδιου στο χωρο καυσης , μια "οφελιμη βρωμια" που τα προσθετα χημικα που εχουν προσθεσει στα συνθετικα θα τη λιωσουν και θα την αφαιρεσουν με αρνητικα αποτελεσματα στη καταναλωση λαδιου απ τους κυλίνδρους!
...σε γενικες γραμμες πιστευω οτι ενα τετοιο καθαρισμα θα ηταν ισως δημιουργικο σε καποιο κινητηρα που απ τη πολλη κακη χρηση και αμελεια στη σωστη αλλαγη των λαδιων σε κανονικα χρονικα διαστηματα πραγματικα εχει πιασει πολυ βρωμια που να μην μπορεις να γνωρισεις το εσωτερικο απ τη μαυριλα !...οντως τοτε θα μπορουσε να εχει πιασει τοση βρωμια στις εισοδους/εξοδους των βαλβιδων που να χει γινει κατι σαν ενα μικρο σκαλοπατι που δεν αφηνει τη βαλβιδα να κατσει καλα και να επιτρεπει ακομα και τη διαροοη καυσαεριων ενω κυλινδρος εχει ασφαλίσει!
τι να πω?.... δεν θελω να ειμαι απολυτος! ....θα μπορουσε να εχει μια ουσια αλλα και παλι δεν ειμαι σιγουρος!