View Single Post
Παλιό 08-08-2010, 12:51
batman Ο/Η batman βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μoto: ktm 640lc4-bmw r 1150gs adventure
Προεπιλογή Απάντηση: Ηχος απο τον ΑΡ ΒΟΧΕΡ...S.O.S

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από dimalx Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπέρα σε όλη την παρέα..Θα ήθελα να ζητήσω την γνώμη των πιο πεπειραμένων στο φορουμ...Εδώ και καιρό το μωρό μου R 1150 GS κάνει ένα θόρυβο απο τον ΑΡ ΒΟΧΕΡ. ο ήχος είναι μεταλλικός και ακούγετε σαν να βαλβιδίζει αλλά δεν είναι απο βαλβίδες πιθανόν γιατι της μέτρησα και είναι οκ.
Ο θόρυβος αυτός ακούγετε αφού ζεσταθεί ο κινητήρας και μετά απο ένα σημειο φτάνει στο μέγιστο και παραμένει σ αυτά τα επίπεδα...Πήγα σε 2 μάστορες (της μαμάς) και μου είπαν να το ανοίξουμε και θα δούμε...δεν υπάρχει κάποιος πρακτικός μάστορας που να το καταλάβει....εγώ σκέφτηκα μήπως φταίει ο τεντωτήρας της καδένας μήπως θέλει σφύξιμο...υπάρχει καμία άλλη ιδέα?
έχω και το θόρυβο απο την αντλία και το μωρο μου ακουγετε σαν νταλίκα!!!
πολύ ήχος!!!αν ακούσετε κανένα GS να σκούζει σαν τράκτορας εγώ θα είμαι!!!
ευχαριστώ!!!
Καλημέρα φίλε.Πρόσφατα άκουω και γώ ένα θόρυβο απο τον αριστερό boxer(r 1150gs adventure 2003),όχι τόσο δυνατό που περιγράφεις,αλλά πιο διακριτικό,θέλει λίγο προσοχή να τον πιάσεις.Ακούγεται όμως σαν βαλβίδα,η καπελότο του εκκεντροφόρου κάτι.Πήγα και γω σε εξουσιωδοτημένο τη παρασκευή μεσημέρι που κλείναν για διακοπές να μου το ακούσουν.Ο πρώτος μηχανικός μου είπε στο 1ο λεπτό που το άκουσε,οτι είναι μάλλον καπελότο εκεντροφόρου.ΟΚλέω,σχετικά χαμηλό κόστος.Μου λέει αμέσως μετά,οτι αν είναι αυτό,πρέπει να αλλαχτεί και ο εκκεντροφόρος.Λέω απο μέσα μου,οκ,ανεβαίνουμε,αλλά τι να κάνεις.Χωρις ομως να καταλάβω γιατί πρέπει να αλλαχτεί.
Αμέσως μετά,πλησίασε άλλος μηχανικός και μου είπε οτι σαν να ετοιμάζεται για μπιέλα(τον ήχο της μπιέλας τον έχω ακούσει κάμποσες φορές δυστυχώς,ευτυχώς όχι στο bmw),οπότε ίσως χρειαστεί και πιστόνι και εκκεντροφόρος και αν προχωρήσει το πράγμα,λέει,και στρόφαλος.....
Γυρίζω και του λέω τότε μιλάμε για 2-3 χιλιάρικα ζημιά.Μου λέει ναι...
Το αφήνεις στο σπίτι,δεν το κυκλοφορείς και απο σεπτέμβρη ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ........
Τέλος πάντων,σίγουρα κάτι ξέρουν πιο πολλά απο μας,αλλά έτσι με ένα άκουσμα 2 λεπτων και απο απόσταση δεν είναι σωστό νομίζω να τρομάζουν τόσο το πελάτη,αλλά και ανεβάζουν τόσο τα χιλιάρικα σαν να είναι θερμοκρασία το καλοκαίρι.Εμένα πάντως δεν μου περισσεύουν τόσο εύκολα...
Πολυλόγισα αρκετά,αλλά ήθελα να ανεβάσω ένα post έτσι κι αλλιώς,αλλά με την ευκαιρία του δικού σου θέματος,τα είπα όλα.
Η ουσία είναι οτι ένας φίλος που λύνει και δένει μηχανάκια και αυτοκίνητα απο μικρός για χόμπυ,με καθυσήχασε λέγοντας οτι μάλλον μόνο καπελότο του εκκεντροφόρου θα χρειαστώ και ίσως ένα μόνο.Θα έρθει κάποια στιγμή να βγάλουμε το ψευδοκάπακο και μαζί και να ακούσει,(γιατί το άνοιξα και γω αλλά δεν κατάλαβα τίποτα)και θα μου πει και αυτός μια γνώμη μέχρι το τέλος αυγούστου που ανοίγει το συνεργείο.
Ελπίζω να μην έχουμε μεγάλο θέμα.Συγνώμη που σας κούρασα,αλλά έπρεπε να τα πω..
Reply With Quote