View Single Post
  #66  
Παλιό 09-08-2010, 08:18
aeriko Ο/Η aeriko βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: R 1200 GS
Μηνύματα: 4,585
Προεπιλογή Απάντηση: Σοκ: Κρέμασε τα σκυλιά για παραδειγματισμό!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από manosamos Εμφάνιση μηνυμάτων
Iσως και να μην το εκανα,αλλα απο την αλλη πρεπει να γνωριζετε οτι τα σκυλιά εχουν και αγρια ενστικτα.
Σκυλος που θα σκοτωσει κοττα πχ,θα το ξανακανει καθ επαναληψη.
Βοσκοι,καλως ή κακως θανατωνουν τα σκυλια τους που θανατωνουν ζωα του κοπαδιου.
Στην συγκεκριμενη περιπτωση,για να μην υπαρχει μηνυση απο τον ιδιοκτητη των σκυλιών,θα πει οτι ο βοσκος μπορει να αποδειξει οτι εχασε ζωα εξ αιτιας αυτων των ζωων.
Και για να μην ειμαστε υποκριτες,καλο θα ηταν να μην τρωγαμε κρεας,ετσι σαν ενδειξη φιλοζωιας.
Εχεις δει πως τσουβαλιαζουν τα ζωα που πανε για σφαγη?
Εχει ενδιαφερθει καμμια ''φιλοζωικη'' εταιρια?Οχι.........
Αν λοιπον στην συνειδηση μας εχουμε διαχωρησει τον θανατο ενος ζωου σε βαθμιοδες και προτεραιωτηες,τοτε χασαμε το νοημα της φιλοζωιας.
Θανατος στο χοιρινο λοιπον,για να φαμε τα μπριζολακια του ,αλλα respect στο σκυλακι που παιζει με το παιδι μας.........
Διαπιστώνω από τα γραφόμενα-δεν είμαι ψυχολόγος- ότι σε διακατέχει μια ταραχή. Δεν έχω ζήσει σε επαρχία και δη με βοσκούς για να έχω προσωπική αντίληψη για το τι κάνουν με τα ζώα τους. Εδώ έκαναν άλλα κι άλλα, θυμάσαι το ανέκδοτο που ρωτάει κάποιος. Από πότε έπαψε να υπάρχει το αγνό παρθένο μαλλί; Και του απαντά ο άλλος. Από τότε που ο βοσκός έπιασε στο τρέξιμο την προβατίνα.
Τα σκυλιά σαν ζώα κυνηγοί από την φύση τους είναι λογικό να έχουν αυτά τα άγρια ένστικτα, αλλά πάντα εξαρτάται από το αφεντικό τους και την εκαπιδευση που θα υποστούν για να τους βγούν ή όχι. Αρα πάλι ο άνθρωπος επεμβαίνει για να διαμορφώσει κατά 99% τον χαρακτήρα του σκύλου. Δεν λέω υπάρχουν οι εξαιρέσεις και εκεί θα πρέπει να εφαρμοζεται η ευθανασία και όχι να αφήνονται ελεύθερα επειδή δεν ικανοποιούν τις απαιτήσεις τους.
Μην μπερδεύουμε τα ζώα εργασίας, συντροφιάς ή εκθεσιακά με τα ζώα που ανήκουν στην διατροφική αλυσίδα του ανθρώπου. Καλώς ή κακώς αυτή είναι η κατάσταση.
Reply With Quote