Απάντηση: Η Κρατική μηχανή εξασκεί όλη της την αυστηρότητα ...
Διότι είμεθα απατεώνες σαν λαός Νίκο και το κράτος με τα τόσα που έχει δει να του κάνουμε, έχει χάσει τελείως την εμπιστοσύνη του στον πολίτη, αλλά αυτό είναι επόμενο και αμοιβαίο.
Να σου πω παρόμοια εμπειρία μου στην Αμερική όπου πήγα σε ένα πάρκινγκ σούπερ μάρκετ που ήταν 4-5 αυτοκίνητα παρκαρισμένα για πούλημα, είδα αυτό που ήθελα, πήρα τηλ. τον ιδιοκτήτη, ήρθε, του έδωσα ένα τσεκ με το ποσό που ζήταγε, μου έδωσε ένα χειρόγραφο χαρτάκι με την υπογραφή του που δήλωνε ότι μου το πούλησε και την επομένη στο παράρτημα του υπουργείου στην μικρή πόλη μου που έμενα με το μικρό αυτό χαρτάκι μου έβγαλαν την άδεια και μου έδωσαν επί τόπου καινούργιες πινακίδες. Όλα αυτά με την επίδοση ενός μικρού χειρόγραφου.
Βέβαια, δεν του έχει περάσει κανενός εκεί να κάνει την παραμικρή απάτη γιατί είναι σίγουρος ότι θα τον ανακαλύψουν και είναι σίγουρος ότι θα τον ξεσκίσουν τότε. Σπάνια φτάνουν εκεί όμως, γιατί απλά ΔΕΝ τους περνάει απ' το μυαλό να κοροϊδέψουν το κράτος και ΔΕΝ τους το έχει μάθει κανένας ότι μπορεί να γίνει αυτό.
Το αποτέλεσμα είναι ότι γλυτώνουν τους επιπλέον (άχρηστους) δημόσιους υπαλλήλους για να ελέγχουν τα 50 χαρτιά που χρειάζονται για απλές διαδικασίες, γλυτώνουν το πήγαινε έλα όλων των ενδιαφερομένων για τις διαδικασίες, γλυτώνουν τα παραπάνω χαρτιά, γλυτώνουν τις χαμένες ώρες από τις δουλειές του καθενός, τις βενζίνες για τις τζάμπα βόλτες και ένα σωρό άλλα πράματα. Και έτσι τα απογεύματα και τα weekends είναι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι οι άνθρωποι να κάνουν τα BBQ τους, να βρεθούν με τους φίλους τους, να συζητάνε ένα σωρό ευχάριστα θέματα και όχι να σιχτιρίζουν το #########κράτος που τους κοροϊδεύει και τους πίνει το αίμα απ' όπου μπορεί...
|