17-08-2010, 11:34
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Mπραχάμι - Αθήνα
Μoto: Τη "Χιονάτη"
|
|
Απάντηση: Τον "πάτησαν" με το αυτοκίνητο, γιατί μίλαγε Ελληνικά !
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Captain_Andreas
Προφανώς διαφωνούμε εκ βάθρων και δεν έχει νόημα περεταίρω αντιπαράθεση. Για τους Ρομά μόνο θα σου πω πως δεν μίλησα περί γκετοποίησης αλλά περί ενσωμάτωσης στον ντόπιο πλυθησμό των περιοχών που διέμεναν, με τους λοιπούς κατοίκους. Και αυτό δεν δούλεψε όπως προανέφερα. Στον δε σύνδεσμό μου περί Αρβανιτών μάλλον υπάρχει διαφορετική αντίληψη μιας και αναφέρεται πως οι Αρβανίτες ήταν Ελληνικότατο φύλλο από το Άρβανον. Τέλος αν πιστεύεις πως μετανάστες προερχόμενοι από σκληροπυρηνικά καθεστώτα ενσωματώνονται εύκολα, μια ματιά στους Τούρκους της Γερμανίας θα σε πείσει...
|
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από manosamos
|
Προφανώς και διαφωνώ ριζικά με τις απόψεις και των δυό σας, αλλά το ζητούμενο δεν είναι να συμφωνούμε υποχρεωτικά, αλλά να ακούγονται όλες οι απόψεις.
Όπως λέει και ο φίλος Αρκάς δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε το διάλογο.
Το θέμα "ενσωμάτωσης" των Ρομά δεν δούλεψε ακριβώς γιατί στην ουσία ήταν γκετοποίηση, όπως επίσης και σε άλλες ομάδες πληθυσμού όπως οι ψυχασθενείς, οι εξαρτημένοι, οι Πομάκοι κλπ.
Οσον αφορά τα περί Αρβανιτών και το αν ήταν εξαρχής ή έγιναν Έλληνες, το έχω ψάξει και γνωρίζω πολλά ακριβώς επειδή είμαι Αρβανίτης από τη Θήβα. Οι πληροφορίες άλλωστε του καθενός μας για το θέμα είναι στη διάθεση όσων μας διαβάζουν Αρβανίτες - Βικιπαίδεια .
Όποιος πιστεύει τελικά οτι επειδή κατά τύχη γεννήθηκε Έλληνας Ορθόδοξος και όχι Μουσουλμάνος στη Ζουαζιλάνδη έχει περισσότερα δικαιώματα σ αυτή τη γή είναι γελασμένος.
|