24-08-2010, 18:41
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
|
|
Απάντηση: Τι πληρώνει τελικά σε φόρους ένας ελεύθερος επαγγελματίας.....αν κόβει ή ζη
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από frits
Γιατί το ΦΠΑ είναι 23% αντί 19% και οι καιροί είναι δύσκολοι
Παράδειγμα: Αν θέλεις να αγοράσεις ένα Laptop με λιανική τιμή 2.000 ευρώπουλα αυτό έχει περιέχει ΦΠΑ 23%. Άρα 2000 / 1,23 = 1626 καθαρή αξία & 374 ΦΠΑ. η πρακτική της αγοράς είναι να μοιράζεται το ΦΠΑ στην μέση 374/2= 187 ευρώ.
Άρα το αγοράζεις 2000-187 = 1813 = 1800 αντί 2000, πόσο πρέπει να δουλέψει κάποιος για να βγάλει 200 ευρώπουλα ;
Τα άλλα 187 μένουν στο μαγαζί
Και το ρίσκο το έχει το μαγαζί που μπορεί σε ένα έλεγχο (αν γίνει) να μην του βγαίνουν τα κουκιά (αποθήκη),
Το φαινόμενο να σταματά ο πελάτης στην πόρτα και να ρωτά "χωρίς απόδειξη πουλάς ;" είναι καθημερινό...
Το πρόβλημα τουλάχιστον στο εμπόριο λύνεται μόνο με αυστηρή μηχανογράφηση, ότι μπαίνει - βγαίνει (υποχρεωτικα θεωρημένη αποθηκή) όλα τα άλλα είναι για κατανάλωση.
|
οκ κατανοητον.....ομως.......χωρις αποδειξεις δεν τυγχανω του αφορολογητου (12000ε) και φορολογουμαι σε ολη την μισθοδοσια μου.... ητοι ενω στα 40000 μισθοδοσια -12000 αφορολογητο θα φορολογηθω στα 28000ε με 7500ε, ενω αν δεν τυχω του αφορολογητου, με τα σημερινα δεδομενα, θα πληρωσω 10200!!!! συν το προστιμο του οτι δεν πηρα αποδειξη για καμια απο τις αγορες μου (ακομα και για μισο κιλο ψωμι) το οποιο κυμαινεται απο 500-10000ε αναλογως εισοδηματος δηλωθεντος!!!
Τα ''σημερινα δεδομενα'' το 2011 αλλαζουν.....ετσι ο καταναλωτης δεν θα ξερει ποιες αποδειξεις θα ''μετρανε'' στην επιτευξη του αφορολογητου πραγμα το οποιο θα ανακοινωνεται το πρωτο 10ημερο του επομενου ετους κατα το οποιο θα υποβαλεται η δηλωση!! Ακομα τα προστιμα γιαυτους που δεν θα δηλωσουν αποδειξεις αγορων θα αυθηθουν απο τις παραπανω τιμες αγνωστο ακομα ποσο!!!!
Θεωρω λοιπόν οτι αυτοι που επιμενουν στο ''χωρις αποδειξη'' βγαζουν τα ματια τους με τα ιδια τους τα χερια!!!
Αυτο ειναι το ενα, το άλλο ειναι οτι το μαγαζι περαν του κερδους του στην τιμη των 1626ε του λαπτοπ βγαζει κι αλλα 187ε τα οποια καλλιστα θα μπορουσαν να διατεθουν για την υγεια, την αυξηση του χρονου επιδοματος ανεργιας και του ποσου αυτης, στην παιδεια κ.λ.π.!!!! Δηλαδη Σταυρακα, το κρατος οταν δεν κοβει ο επαγγελματιας αποδειξη χανει και τον ΦΠΑ αλλα και την φορολογια εισοδηματος αφου χωρις αποδειξη δεν θα την εισπραξει κατα την υποβολη της δηλωσης του υποχρεου επαγγελματια!!!!!!! Ωραια πραγματα!!!!! να πως ξεφυτρωσαν τα τοοοοοοοοοοσα μαγαζια διαφορων ειδικοτητων και τωρα κλεινουνε!! Απλα δεν εχουν λογο υπαρξης αφου τωρσα ολοι πρεπει να κοβουν αποδειξεις και να φορολογουνται αλλα το πελατολογιο δεν ειναι τοσο μεγάλο ωστε να στηριχτουν επανω του!! Τοσο καιρο στηριζοντο στο ''δεν κοβω αποδειξη'' Σταυρο μου κερδιζοντας τον ΦΠΑ και την φορολογια εισοδηματος!!! Η μερσεντες ομως...... μερσεντες!!!!! δες το http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231052228
Με άλλα λογια θελεις να μου πεις αγαπητε Σταυρο οτι ΚΑΙ τα μαγαζια, δηλαδη οι επιχειρηματιες, κλεβουν ενσυνειδητα το κρατος και ''πλουτιζουν'' αθεμιτα????????? αυτο θελεις να μου πεις????
Κι αν ειναι ετσι γιατι γκριναζουμε οτι η ελλαδα ειναι πολυ πισω στην παιδεια, Υγεια κ.λ.π. απο την........π.χ. Γαλλια,Γερμανια?
Σταυρο μου, ξερεις οτι διαφωνω καθετα με αυτην την αντίληψη και διαφωνω διπλα καθετα οταν επιπλεον γκρινιαζετε/ουμε ξεροντας οτι μεσα σε αυτο το παιχνιδι ειμαστε ολοι και οχι μονον οι 300 οι οποιοι χρησιμοποιουνται τελικα σαν η ''χωματερη'' των δικων μας ατασθαλιων διοτι εμεις δεν μπορουμε να κοιταχτουμε στον καθρεπτη και να προσδιορισουμε το δικο μας φταιξιμο!!!!
Τωρα που μπαινει σε ολους το αγγουρι, στον καθενα με τον τροπο του, ξερουμε να βριζουμε ολους τους αλλους πλην ημων!!!!! Τωρα που το κρατος αρχιζει να μαζευει, πιεζοντας φυσικα, ΔΕΝ μας αρεσει! τοσο καιρο που βαζαμε (επαγγελματιες και πελατες) τον μισο ΦΠΑ στην τσεπη λεγαμε τι καλα που ητανε!!!!!!!
Τωρα που το κρατος εβαλε 4,200,000 προστιμο στο τυπο με τα μπαρ στην Μυκονο τα οποια εξεπληρωσε μεσα σε 7 ημερες (για να μην του παρουνε την περιουσια των 20,000,000, η πιεση που λεγαμε) δεν του/μας αρεσει!!!
Τωρα που καλουνται μεχρι της 10/09/10 ενενηντα (90) απατεωνες με συνολικη ακινητη περιουσια 176,000,000ε να πληρωσουν απληρωτους φορους 36,000,000ε ειδαλλως τα ακινητα θα εκποιηθουν (η πιεση) δεν τους/μας αρεσει!!!!!!!!! θα τα πληρωσουν ομως Σταυρο!!!! για πρωτη φορα το Κρατος δειλα δειλα δουλευει!!! Και λεγε οτι φοραω πρασινα γυαλια!!! Μωρε οποιος το εκανε αυτο στο παρελθον οχι μονον γυαλια αλλα και σωβρακο στο χρωμα του κομματος του θα φοραγα!!!!
δες το in.gr - Τελεσίγραφο του υπουργείου Οικονομικών σε 90 μεγαλοοφειλέτες - Ειδήσεις - Οικονομία
Ετσι Σταυρο μου θα το ξαναπω......ελπιζω σε πιο πάτο!!!!!!!!!!!!! Ολα απο την αρχη!!!!!!!!!!
Last edited by GeorgeP; 24-08-2010 at 18:53.
|