View Single Post
Παλιό 29-08-2010, 01:00
gemara Ο/Η gemara βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Γλυφάδα
Μoto: [Piaggio Vespa P150X] [R26 '56] [R51/3 '54] [R60/2 '66] [R69S '61] [R1200GS]
Προεπιλογή Απάντηση: Στη Μύτη του Δολομίτη...!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από abalerno Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπέρα Γιώργο, ευχαριστούμε για το όμορφο ταξίδι που μας πήγες, με την αφήγησή σου! Και πάρα πολύ καλές φωτογραφίες!! Μπράβο!
Θα ήθελα να σε ρωτήσω, επειδή έχω προγραμματίσει και εγώ ένα ταξίδι σε παρόμοιους προορισμούς αν πρέπει κάτι να προσέξω, κάτι να αποφύγω κ.τ.λ.
Θα πάω και εγώ με ένα GS κόκινο με όλα τα συμπράγγαλα που ανέφερες για Βενετία, Arabba (δολομύτες), St Moritz, Λουκέρνη, Como, Φλωρεντία μόνο που τουρ θα είναι ανάποδα σε σχέση με το δικό σου!
Στην ελβετία πως και γλύτωσες να μην πληρώσεις τα διόδια? Το σήμα απ' όσο ξέρω είναι στην αποκλειστική ευθύνη σου να το αγοράσεις από κάποιο κατάστημα στην είσοδο της χώρας και να το κολλήσεις γιατί αν σε μαγκώσουν έχει πρόστιμο! Μήπως εννοείς ότι δεν το πήρες και έτυχε να μην σε ελέγξουν?? Ευχαριστώ για την όποια απάντηση σου! Και πάντα τέτοια!!

Υ.Γ. Τα δικά μας τα ξενοδοχεία είναι ήδη στα 630 Ευρω για 7 μέρες!! Αλλά μάλλον επέλεξα πιο κεντρικά ξενοδοχεία όπου βαράνε αλύπητα!! Είναι και το St Moritz φωτία και λαύρα. Έτσι δυστυχώς το δικό μας ταξίδι ξεκινάει από τα 1350 ευρώ για δύο άτομα με τα ακτοπλοικά και τα ξενοδοχεία.
Να σημειώσω ότι τα ακτοπλοικά Μυτιλήνη-Πειραιάς-Μυτιλήνη ήταν ακριβότερα από τα εισιτήρια για Πάτρα-Ανκόνα-Πάτρα
Γεια σου Παναγιώτη, χαίρομαι που σου άρεσε!

Δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο να προσέξεις ή να αποφύγεις. Αν έχεις μάθει να ζεις και να ταξιδεύεις στην Ελλάδα, το περιβάλλον της Ευρώπης είναι πολύ πιο φιλικό και εύκολο για να κινηθείς. Άμα δε, έχεις και κόκκινη GS, ακόμη καλύτερα!

Φτάσε άδειος στην Ancona και βάλε βενζίνη εκεί, να γνωρίσεις και ένα άλλο μηχανάκι από αυτό που οδηγείς...

Με το όριο να πηγαίνεις, 130 περίπου όσο πάνε όλοι και δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Πολλά autogrill υπάρχουν στον δρόμο και κάθε τρεις και λίγο, ένας espresso κρίνεται απαραίτητος για να σε ξυπνάει! Άμα θες, χτυπάς και κανα κομματάκι πίτσα ή focaccia για να νιώσεις καλύτερα!

Απ' ότι είπε και ο Στράτος (syan) πιο πάνω, τα τέλη κυκλοφορίας (δεν είναι διόδια) τα πληρώνεις στην Ελβετία όταν μπεις σε αυτοκινητόδρομο. Φτάνοντας στο Lugano από το Como, δεν κινηθήκαμε σε μεγάλο δρόμο και πιθανόν γι αυτό δεν πληρώσαμε. Πέρσυ που πέρασα από Ελβετία πάντως, πλήρωσα κανονικά, είναι τα ταμεία στο δρόμο που μπαίνεις, τους ελέγχουν όλους και δεν υπάρχει περίπτωση, αν πρέπει να πληρώσεις, να μην το κάνεις.

Όσον αφορά τα ξενοδοχεία, σημείωσε ότι εγώ πήγα Ιούνιο, που είναι άλλες οι τιμές.

Απίστευτο και όμως αληθινό, είναι φτηνότερο να στην πας Ancona παρά στην Μυτιλήνη. Καλά να περάσετε!
Reply With Quote