View Single Post
Παλιό 03-09-2010, 17:35
Carduelis Ο/Η Carduelis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Mπραχάμι - Αθήνα
Μoto: Τη "Χιονάτη"
Προεπιλογή Απάντηση: Γυφτοβουλγάρικη συμορία εξαρθρώθηκε.

Eπειδή φίλε ckalfas ζητάς εξηγήσεις για το δικό μου σχόλιο:
  • [quote=ckalfas;200811]Καταρχήν, θα ήθελα να υποδειχθούν τα ρατσιστικά σχόλια από την αρχή μέχρι το τέλος του θέματος...
Η αρχική είδηση είναι οτι όντως κάποια σπείρα έκλεψε τα καλώδια του ΟΣΕ.
Δεν ξέρω αν ήταν στις προθέσεις του μέλους που το ποστάρισε αρχικά, αλλά από τη στιγμή που ο τίτλος έγινε "γυφτοβουλγάρικη συμμορία" εστιάζει σαφώς στην καταγωγή (με υποτιμητικό χαρακτηρισμό μάλιστα) και συνδέει την κλοπή με την εθνικότητα οδηγώντας σε συνειρμούς τύπου Βούλγαρος + γύφτος = κλέφτης.
Από την αρχή μέχρι το τέλος επομένως το συγκεκριμένο ποστάρισμα ήταν ρατσιστικό. Αν δεν το βλέπεις ή σου αρέσει να το παραβλέπεις είναι δικαίωμά σου, όπως είναι και δικό μου να το κρίνω.
  • Δεν μπορώ να αντιληφθώ από που αντλείται όλη αυτή η υπερευαισθησία κάποιων για όλους τους άλλους πλην των Ελλήνων...Πιστεύετε ότι ο σχολιασμός για πρακτικές κάποιων μειονοτήτων είναι ρατσισμός, εθνικισμός και ξενοφοβισμός;
Καταρχάς κανείς και πότε δεν ζήτησε να υπάρχει ατιμωρησία για όποιον παραβαίνει τους νόμους; έλληνες και αλλοδαποί, όλοι πρέπει να τηρούν τους νόμους και να αντιμετωπίζονται το ίδιο.
Μπορείς να σχολιάζεις τα γεγονότα, αλλά το να βγάζεις από εκεί συμπεράσματα για "πρακτικές μειονοτήτων" είναι παράλογη γενίκευση αν γίνεται αθέλητα και ρατσισμός αν γίνεται ηθελημένα. Αυτό είναι που ενοχλεί, τουλάχιστον εμένα!
Που και ποιός όμως σου είπε οτι δεν ενδιαφέρομαι για τα προβλήματα των Ελλήνων;; Ένα από αυτά είναι και ο κρυφορατσισμός και αυτό με ενδιαφέρει και με παραενδιαφέρει.
  • Εν αντιθέσει τι αντιπαρατίθεται; Ο πολιτισμός, ο ανθρωπισμός; Τι;
Η λογική κυρίως φίλε μου !
Αν δεις το αστυνομικό δελτίο είναι γεμάτο με άθλια κακουργήματα ελλήνων, τρισχειρότερα από το να κλέβεις καλώδια. Κανένας όμως δεν ένοιωσε την ανάγκη να ποστάρει αυτό: kathimerini.gr - ����� ��� �������� ��� ���������� �������� ���� 29������
ή αυτό: Κέρκυρα: Σύλληψη βιαστή - ληστή | Αθήνα 9.84 ή αυτό: Σύλληψη βιαστή στην Πρέβεζα
Καθημερινά μαθαίνουμε για κλεψιές, εγκλήματα, απάτες κλπ ελλήνων και αλλοδαπών. Άλλο να ζητάς την τιμωρία του παρανόμου και διαφορετικό να σχολιάζεις υποτιμητικά την καταγωγή του, το φύλο του, το θρήσκευμά του κλπ.
Πως θα σου φαινότανε πχ αν κάποιοι Αμερικάνοι με αφορμή αυτό το "λουλούδι" Ellispoint.gr - Σύλληψη Έλληνα παιδεραστής στις ΗΠΑ μέσω internet αντί να ασχοληθούν με τα προβλήματα παιδεραστίας και τη συμβολή του διαδικτύου σε δαύτη, σχολίαζαν την εθνικότητα του δράστη και μας θεωρούσαν όλους παιδεραστές;
  • Το σχόλιό σου "με ορισμένους εκ των πραγμάτων τζάμπα πάνε το λόγια", δεν νομίζεις ότι κάποιος άλλος μπορεί να σου επιστρέψει το αντίστοιχο ισχυρισμό;
Αν ο "κάποιος άλλος" ανήκει σε αυτούς που πάνε τζάμπα τα λόγια μου δεν θα με πολυενδιέφερε κανένα του σχόλιο.
Για μένα το θέμα έχει κλείσει πλέον.
Εξάλλου δεν ποστάρισα για να αλλάξω γνώμη σε σένα ή κάποιους άλλους, αλλά για να διαχωρίσω τη θέση μου σαν μέλος του ίδιου φόρουμ, από απόψεις με τις οποίες δεν συμφωνώ...
Reply With Quote