View Single Post
Παλιό 03-09-2010, 20:49
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Προεπιλογή Απάντηση: Ο Αντώναρος ήθελε να ταξιδέψει "τσάμπα"...

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Captain_Andreas Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγώ θα επιμείνω σε αυτό γιατί θεωρώ άδικο να εμμένεις σε κάτι τόσο θεμελιώδες επάνω στο οποίο εξ άλλου βασίζεται και η υπόλοιπη σκέψη σου. Τα ομόλογα ΔΕΝ είναι δάνεια. Το ομόλογο είναι μια μετοχή για αυτό και ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ και έχει ΚΥΜΑΙΝΟΜΕΝΗ ΑΞΙΑ. Άλλο να είναι η ΑΞΙΑ κυμαινόμενη και άλλο το ΕΠΙΤΟΚΙΟ, όπως συμβαίνει σε περίπτωση δανεισμού μιας και το κυμαινόμενο επιτόκιο δρα πάντα ως μια ασφαλιστική δικλείδα προς όφελος της τράπεζας..
Σωστα (απλα ενα παραλληλισμο εκανα με τις καρτες), αλλα και παλι χρωσταμε!!!!!!! Διοτι οταν διαφαινοτανε το μεγεθος του χρεους ολοι αρχισαν να πουλανε τα ομολογα!! και ως γνωστον οταν πουλας στο χρηματιστηριο η μετοχη πεφτει!!!!! Καπως ετσι τελος παντων!!!!!
η σκεψη μου βασιζεται στο οτι χρωσταμε το 110% του ΑΕΠ μας του οποιου πως και γιατι εξηγει ο Τεο71 σε άλλο νημα!!!!

Τι να παει να πει δηλαδη η ελλαδα ''σου πουλησα 100 τωρα εχει 500 και θελω να την ξαναπαρω 100?'' Δεν γινεται!!!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Captain_Andreas Εμφάνιση μηνυμάτων
Το συνολικό Ελληνικό χρέος δεν είναι ούτε το 1/5 από το μας υποχρεώνουν να πληρώσουμε. Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός σου βγαίνει και λέει "Δεν πείσαμε τις αγορές..." που νομίζει πως απευθύνεται; Σε χαχόλους; Ποιές αγορές; Που ακριβώς "παίζεται" δίκην χρηματιστηριακού προϊόντος το πόσο εγώ κι εσύ και όλοι μας θα υποθηκεύσουμε τις ζωές μας για χάρη των golden boys της Goldman Sachs, της Moodies και της Standard and Poors;;; Που ακριβώς χάθηκε η μπάλα; Οι πρασινοκοκκινομπλέ μας ηγέτες έχουν εγκαταστήσει μια άτυπη χούντα στην κεφάλα μας κι εμείς καθόμαστε και τους κοιτάμε.
Αν αδυνατούμε να καταλάβουμε το πόσο ΕΞΩΦΘΑΛΜΑ ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ε τότε καλά να μας κάνουν γιατί το αξίζουμε.
Οταν λες ο πρωθυπουργος ΜΟΥ τι εννοεις? εχω πολλακις γραψει οτι οποιος και να ηταν επανω και εκανε αυτα που κανει ετουτος εδω εγω μαζι του θα ημουνα!!!!!!
Και καλα εγω αντε κι εχω ενα πρωθυπουργο που συντασσεται με την αντωνυμια ΜΟΥ, εσυ καπταιν μου τι?????? διοτι αν δεν πιστευουμε καπου και και σε κατι και τα περνει ολα η μπαλα απαξιωνοντας την καθε προσπαθεια οποιουδηποτε Πρωθυπουργου βασιζομενοι σε τυχαρπαστα μπλοκ τοτε ΝΑΙ δεν αξιζει να συζηταμε!!!!
Ο σκοπος ειναι να πιστευει και ο άλλος συνομιλητης σε κατι, καποιον, καπου και να δινει λυσεις και αποψεις!!!! οταν ο συνομιλητης τα παρουσιαζει ΟΛΑ μαυρα κι αραχνα ΧΩΡΙΣ να προτεινει κατι (ως αλλη Παπαρηγα και οι περιξ αυτης) τοτε απλα δεν εισακουγεται απο κανεναν παρα απο απο 5-10 που τα βλεπουν κι αυτοι τοσο μαυρα κι αραχνα χωρις να προτινουν κι αυτοι κατι αφου δεν εχουν κατι να προτινουν!!!

Last edited by GeorgeP; 03-09-2010 at 20:56.
Reply With Quote