View Single Post
Παλιό 20-09-2010, 11:20
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Προεπιλογή Απάντηση: Αξονας GS 1200 Adv κατα την διαρκεια συγκριτικού!!!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από TEOSS Εμφάνιση μηνυμάτων
_<<Θεοδωρα οτι γραφω το αποδικνυω!>>
Γιώργο
Δεν απόδειξες τίποτα, μίλησες για θερμοδυναμική απόδοση, δώσε σαφή εργαστηριακά στοιχεία λοιπόν για αυτό (π.χ. κινητήρας CBR 1000 37%,κινητήρας R 1 35,5%)* αλλιώς κόψε τις μπούρδες περί αποδόσεως.

_<< -Για πες μου τωρα κι εσυ , εν δευτεροις, μεταξυ δυο πανομοιοτυπων κινητηρων, ιδιων κυβικων, ιδιας διαταξης, ιδιας αρχιτεκτονικης......ΠΑΝΟΜΙΟΤΥΠΟΙ.......με μια διαφορα ομως, ο ενας αεροψυκτος και ο αλλος υδροψυκτος......ποιος θα εχει δυνατοτητες για αυξημενη ιπποδυναμη/ροπη?? >> + << Κι εδω θα καταλαβεις γιατι διαφερουν θερμοδυναμικα και ως εκ τουτου στην αποδοση δυο ομοιοι κινητρες αλλα ο ενας ειναι υδροψυκτος και ο άλλος αεροψυκτος- >> = <<. Δεν ειδα θεμα ομοιοτυπιας ΠΟΥΘΕΝΑ!! Ειπα και εγραψα ΑΝ............>> ??? δεν βγαίνει η πράξη!

_<<κανεις φιλοτιμες προσπαθειες οικιοποιεισης δικων μου γραπτων λεγοντας τα με άλλα λογια περιστρεφομενος στην δικια μου κεντρικη ιδεα.>>
Τι ??? οικειοποιούμαι τις σαχλαμάρες που γράφεις??? ... έλεος σε λίγο δεν θα βλέπω ούτε το πληκτρολόγιο....

Άσχετε
-Η βασική διάφορα HP2enduro και HP2sport είναι στην κεφαλη … ναι.. ναι αυτή με τους 2 εκκεντροφόρους που χαρακτήρισες παλαιομοδίτικη και ξεπερασμένη σχεδίαση όταν τοποθετήθηκε στη σειρά Rτου 2010 και κάνεις γαργάρα στο tenere (και στην πλειοψηφία των νέων μοντέλων ΟΛΩΝ των κατασκευαστών).

_Εάν δεν λάβω σαν χιούμορ την χαζή αναφορά στα τανκ ,εκτός της αδυναμίας τοποθέτησης αερόψυκτου κινητήρα λόγο θωράκισης , είναι ..diesel ααασχετεεεεεε diesel με βαθμό θερμοδυναμικής απόδοσης απλησίαστο από βενζινοκινητήρα !

Eμπρός λοιπόν να βάλουμε ντιζελακια στις μότο μας,,,!!!...ΕΕΕΕΕΕ ΟΧΙ.!

_και για να μην ξεχνιόμαστε )**<<Παρόλα αυτα δεν τον υποτιμω, αλλα να βρισκω ακομα την υπομονη να τον μορφωνω σαν ''δοκτορ της μηχανολογιας'' που ειμαι!!!!!!!!!!>>…=> <<δεν εχω δίπλωμα μηχανολογου!! Που το ειδες γραμμενο αυτό? Ειμαι μηχανικός αεροσκαφων αποφοιτείς εξ Αγγλιας το μακρινο 1982-83!!! Στις σπουδες αυτες φυσικά περιλαμβανεται και η μηχανολογια για να ξερεις που ‘’πατάς’’ αλαλ ως εκει! Δεν εξασκω το επαγγελμα αυτο αλλα ασχολουμαι με αυτό σε ότι εχει σχεση με οχηματα κυριως μοτοσυκλέτες>>=> http://www.gsforum.gr/%CE%9D%CE%AD%C...3/index11.html

Βεβαία δεν περιμένω και πολλά από άνθρωπο που δεν γνωρίζει την διάφορα συμπίεσης(compression pressure) και σχέσης συμπίεσης (Compression ratio) :

http://www.gsforum.gr/%CE%A4%CE%B5%C...66/index4.html ποστ 33. Προφανώς δεν έψαξες στην wiki…άντε για να μην ψάχνεις : Compression ratio - Wikipedia, the free encyclopedia
Στο λινκ αυτό βρίσκουμε και έναν βασικό λόγο της ανώτερης απόδοσης του dieselπου είναι η πολύ μεγαλύτερη σχέση συμπίεσης που έχει ως αποτέλεσμα πολύ υψηλή θερμοκρασία στον θάλαμο καύσης και όχι :<<...όσο αφορά την θερμοδυναμική απόδοση του κινητήρα, φυσικά και εξαρτάται από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος >> φιλέ GEMAT φαουλ...

*Οι τιμές είναι τυχαιες, όχι πραγματικες.
**Ακόμα περιμένω να πεις ποσά χιλιόμετρα έκανε με 200σαρες το varaπου έσπασε στη Κινέττα γιατί είχε μείνει με 2,5 λίτρα λαδί όπως είχες πει…................................
Αν περιμενεις να σου απαντησω γελιεσαι!!
Oπως προειπα.....θα με/μας κρινουν αυτοι οι λιγοι ¨η πολλοι που με/μας διαβαζουν!!!!!!

Οσο για το ''δοκτορ μηχανολογιας'' μην εισαι αφελης......ηταν ειρωνικη απαντηση στον ΜανοΣαμο!!!!!! Το καταλαβαν και οι πετρες!!!!
Reply With Quote