20-09-2010, 11:20
|
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
|
|
Απάντηση: Αξονας GS 1200 Adv κατα την διαρκεια συγκριτικού!!!
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από TEOSS
_<<Θεοδωρα οτι γραφω το αποδικνυω!>>
Γιώργο
Δεν απόδειξες τίποτα, μίλησες για θερμοδυναμική απόδοση, δώσε σαφή εργαστηριακά στοιχεία λοιπόν για αυτό (π.χ. κινητήρας CBR 1000 37%,κινητήρας R 1 35,5%)* αλλιώς κόψε τις μπούρδες περί αποδόσεως.
_<< -Για πες μου τωρα κι εσυ , εν δευτεροις, μεταξυ δυο πανομοιοτυπων κινητηρων, ιδιων κυβικων, ιδιας διαταξης, ιδιας αρχιτεκτονικης......ΠΑΝΟΜΙΟΤΥΠΟΙ.......με μια διαφορα ομως, ο ενας αεροψυκτος και ο αλλος υδροψυκτος......ποιος θα εχει δυνατοτητες για αυξημενη ιπποδυναμη/ροπη?? >> + << Κι εδω θα καταλαβεις γιατι διαφερουν θερμοδυναμικα και ως εκ τουτου στην αποδοση δυο ομοιοι κινητρες αλλα ο ενας ειναι υδροψυκτος και ο άλλος αεροψυκτος- >> = <<. Δεν ειδα θεμα ομοιοτυπιας ΠΟΥΘΕΝΑ!! Ειπα και εγραψα ΑΝ............>> ??? δεν βγαίνει η πράξη!
_<<κανεις φιλοτιμες προσπαθειες οικιοποιεισης δικων μου γραπτων λεγοντας τα με άλλα λογια περιστρεφομενος στην δικια μου κεντρικη ιδεα.>>
Τι ??? οικειοποιούμαι τις σαχλαμάρες που γράφεις??? ... έλεος σε λίγο δεν θα βλέπω ούτε το πληκτρολόγιο.... 
Άσχετε
-Η βασική διάφορα HP2enduro και HP2sport είναι στην κεφαλη … ναι.. ναι αυτή με τους 2 εκκεντροφόρους που χαρακτήρισες παλαιομοδίτικη και ξεπερασμένη σχεδίαση όταν τοποθετήθηκε στη σειρά Rτου 2010 και κάνεις γαργάρα στο tenere (και στην πλειοψηφία των νέων μοντέλων ΟΛΩΝ των κατασκευαστών). 
_Εάν δεν λάβω σαν χιούμορ την χαζή αναφορά στα τανκ ,εκτός της αδυναμίας τοποθέτησης αερόψυκτου κινητήρα λόγο θωράκισης , είναι ..diesel ααασχετεεεεεε diesel με βαθμό θερμοδυναμικής απόδοσης απλησίαστο από βενζινοκινητήρα !
Eμπρός λοιπόν να βάλουμε ντιζελακια στις μότο μας,,,!!!...ΕΕΕΕΕΕ ΟΧΙ.!
_και για να μην ξεχνιόμαστε )**<<Παρόλα αυτα δεν τον υποτιμω, αλλα να βρισκω ακομα την υπομονη να τον μορφωνω σαν ''δοκτορ της μηχανολογιας'' που ειμαι!!!!!!!!!!>>…=> <<δεν εχω δίπλωμα μηχανολογου!! Που το ειδες γραμμενο αυτό? Ειμαι μηχανικός αεροσκαφων αποφοιτείς εξ Αγγλιας το μακρινο 1982-83!!! Στις σπουδες αυτες φυσικά περιλαμβανεται και η μηχανολογια για να ξερεις που ‘’πατάς’’ αλαλ ως εκει! Δεν εξασκω το επαγγελμα αυτο αλλα ασχολουμαι με αυτό σε ότι εχει σχεση με οχηματα κυριως μοτοσυκλέτες>>=> http://www.gsforum.gr/%CE%9D%CE%AD%C...3/index11.html
Βεβαία δεν περιμένω και πολλά από άνθρωπο που δεν γνωρίζει την διάφορα συμπίεσης(compression pressure) και σχέσης συμπίεσης (Compression ratio) :
http://www.gsforum.gr/%CE%A4%CE%B5%C...66/index4.html ποστ 33. Προφανώς δεν έψαξες στην wiki…άντε για να μην ψάχνεις : Compression ratio - Wikipedia, the free encyclopedia
Στο λινκ αυτό βρίσκουμε και έναν βασικό λόγο της ανώτερης απόδοσης του dieselπου είναι η πολύ μεγαλύτερη σχέση συμπίεσης που έχει ως αποτέλεσμα πολύ υψηλή θερμοκρασία στον θάλαμο καύσης και όχι :<<...όσο αφορά την θερμοδυναμική απόδοση του κινητήρα, φυσικά και εξαρτάται από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος >> φιλέ GEMAT   φαουλ...
*Οι τιμές είναι τυχαιες, όχι πραγματικες.
**Ακόμα περιμένω να πεις ποσά χιλιόμετρα έκανε με 200σαρες το varaπου έσπασε στη Κινέττα γιατί είχε μείνει με 2,5 λίτρα λαδί όπως είχες πει…................................
|
Αν περιμενεις να σου απαντησω γελιεσαι!!
Oπως προειπα.....θα με/μας κρινουν αυτοι οι λιγοι ¨η πολλοι που με/μας διαβαζουν!!!!!!
Οσο για το ''δοκτορ μηχανολογιας'' μην εισαι αφελης......ηταν ειρωνικη απαντηση στον ΜανοΣαμο!!!!!! Το καταλαβαν και οι πετρες!!!!
|