View Single Post
Παλιό 24-09-2010, 00:07
pantam Ο/Η pantam βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2010
Περιοχή: Florina
Μoto: GS1200R
Προεπιλογή Απάντηση: Τέχνη ή πορνό ;;

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από diomiles Εμφάνιση μηνυμάτων
Θα συμφωνήσω μαζί σου ειναι πιθανόν πράγματι οι αντιληπτικές μου ικανότητες να είναι τέτοιες που να μην μπορω να κρίνω την συγκεκριμένη φωτογραφία αλλά επειδή είμαι άνθρωπος που θέλω να μαθαίνω θα ήθελα αν είναι δυνατόν με δικά σου λόγια όπως τα αισθάνεσαι να μου πείς τι είναι αυτο που υποδηλώνει τέχνη η κάτι άλλο που εγω δεν μπορώ να καταλάβω απο την φωτογραφία αυτης της γυναίκας και εγω θα προσπαθήσω να καταλάβω .
Θα μπορούσες να κάνεις καλλύτερα την ερώτηση αλλά δεν σε παρεξηγώ...
Αν και προβοκατόρικο το πόστ σου θα προσπαθήσω. Άλλωστε το τόπικ αυτό βρίθει απο ειρωνίες.

Κατ' αρχήν αν ενδιαφερόσουν όντως γι' αυτό που αποκαλείται τέχνη, (και δεν συμμετείχες στην συζήτηση μόνο για να γράψουμε κάτι χλεβάζοντας, κάνοντας πλάκα με τους γνωστούς μας εδω μέσα, που θα κάνουν ρεπλάι ένα "μπράβο, τι ώραία τα λές" και ένα "χαχαχαχα", αμέσω μετά) και διάβαζες με λίγο προσεκτικό τρόπο αυτά που γράφουν οι άλλοι θα έβλεπες οτι στο πρώτο μου πόστ έγραψα οτι "η σύνθεση της φωτογραφίας παραπέμπει στον τίτλο του έργου". Η οποία είναι the casual power of an intimate portrait. Εμένα αυτό κατ' αρχην μου δημιουργεί μια διάθεση να δω πέρα απο γυμνό. Τέλος πάντων υπάρχει ένα σημείο αναφοράς για να ξεκινήσω να αποκοδικοποιώ τα οπτικά ερεθίσματα που θα δεχτώ απο το έργο. Και ποίος δεν έχει δεί την γυναίκα του, την φίλη του, το one night stand του σε ανάλογη ακριβώς στάση, σε μια casual στιγμή της ημέρας. Η στάση της μπορεί να μήν είναι μόνιμη, να είναι ένα στιμιαίο flash. Παραπέμπει το όλο σκηνικό σε σεξισμό? Ναι.
Το ύφος της κοπέλας ανάλογο. Αν κρίνουμε και απο τα σκεύη στο τραπέζι είναι η ώρα της ημέρας που το σώμα μας γίνεται πιο βαρύ, πιο ράθυμο.
Στον φόντο επικρατεί το γαλάζιο της ελλάδας που συσχετίζεται με την καταγωγή του καλλιτέχνη. Είναι και αυτό ένα έντονο στοιχείο (πέρα απο μ@υνί) της σύνθεσης, ενώ και ο φωτισμός παραπέμπει σε μεσογειακό κλίμα, παίζοντας με το πόδι σε πρώτο πλάνο και συνεχίζοντας στο φόρεμα της κοπέλας.

Αυτά σε μια πρώτη ανάγνωση. Ελπίζω να σε κάλυψα. Δεν περιμένω βέβαια να μπείς στον κόπο να κάνεις και εσύ κριτική ανάλυση (πέρα απο το "αυτό είναι ένα μ..νί" και τίποτα παραπάνω).
Reply With Quote