View Single Post
Παλιό 24-09-2010, 15:42
manosamos Ο/Η manosamos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2009
Περιοχή: ΠΕΡΑΜΑ-ΑΕΚΑΡΑ
Μoto: Varadero 1000 CBR 600F4 Honda C70 6V
Προεπιλογή Απάντηση: Τέχνη ή πορνό ;;

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Carduelis Εμφάνιση μηνυμάτων
Oι αρχαίοι πρόγονοι ήταν ωραίοι σε όλα τους!
Και είχαν τέτοιο πολιτισμό και άποψη για τη ζωή, που μπορούσαν να μιλάνε για Τέχνη, για σέξ για φιλοσοφία και για όλα τα πράγματα με καθαρό μυαλό. (Στους απογόνους τους τα σκάτωσαν τελείως αλλά δεν φταίνε οι ίδιοι κι αυτή είναι άλλη ιστορία!)
Επειδή λοιπόν σου αρέσουν οι αρχαίοι γιατί αυτό δεν είναι "πορνό";:
amphora+seduction.jpg (image)

zephyrhyacinth.jpg (image)
Κι επειδή σου αρέσει και ο Dali γιατί αυτό είναι Τέχνη;
Young Virgin Autosodomized by her own Chastity, by Salvador Dali (1934).
Επισυναπτόμενα 5471

Νοτη,οτι και να λεμε,το γουστο γενικως ειναι θεμα υποκειμενικο.
Σε καποιου τα ματια το Βαραντερο ειναι σχεδιαστικο μεγαλουργημα,στα ματια άλλου ειναι τερατουργημα.
Δεν υπαρχει συνεπαγωγη στην τεχνη,μου αρεσει ο Αλφα πινακας του Νταλι άρα μου αρεσει και ο Βηττα.
Τα εργα του Νιουτον δεν θελω να τα βλεπω,άλλος τρελενεται.
Η αρμονια και ο ρεαλισμος ειναι πιο κοντα στα γουστα μου,εστω και αν με μαγευει και λιγο η τρελα του Νταλι.
Αποικωνησεις του Σατυρου π.χ ειχαν συμβολισμο(γωνιμοτητα)δεν φιλοτεχνουσαν μια ψ@λη.........

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από pantam Εμφάνιση μηνυμάτων
Θα μπορούσες να κάνεις καλλύτερα την ερώτηση αλλά δεν σε παρεξηγώ...
Αν και προβοκατόρικο το πόστ σου θα προσπαθήσω. Άλλωστε το τόπικ αυτό βρίθει απο ειρωνίες.

Κατ' αρχήν αν ενδιαφερόσουν όντως γι' αυτό που αποκαλείται τέχνη, (και δεν συμμετείχες στην συζήτηση μόνο για να γράψουμε κάτι χλεβάζοντας, κάνοντας πλάκα με τους γνωστούς μας εδω μέσα, που θα κάνουν ρεπλάι ένα "μπράβο, τι ώραία τα λές" και ένα "χαχαχαχα", αμέσω μετά) και διάβαζες με λίγο προσεκτικό τρόπο αυτά που γράφουν οι άλλοι θα έβλεπες οτι στο πρώτο μου πόστ έγραψα οτι "η σύνθεση της φωτογραφίας παραπέμπει στον τίτλο του έργου". Η οποία είναι the casual power of an intimate portrait. Εμένα αυτό κατ' αρχην μου δημιουργεί μια διάθεση να δω πέρα απο γυμνό. Τέλος πάντων υπάρχει ένα σημείο αναφοράς για να ξεκινήσω να αποκοδικοποιώ τα οπτικά ερεθίσματα που θα δεχτώ απο το έργο. Και ποίος δεν έχει δεί την γυναίκα του, την φίλη του, το one night stand του σε ανάλογη ακριβώς στάση, σε μια casual στιγμή της ημέρας. Η στάση της μπορεί να μήν είναι μόνιμη, να είναι ένα στιμιαίο flash. Παραπέμπει το όλο σκηνικό σε σεξισμό? Ναι.
Το ύφος της κοπέλας ανάλογο. Αν κρίνουμε και απο τα σκεύη στο τραπέζι είναι η ώρα της ημέρας που το σώμα μας γίνεται πιο βαρύ, πιο ράθυμο.
Στον φόντο επικρατεί το γαλάζιο της ελλάδας που συσχετίζεται με την καταγωγή του καλλιτέχνη. Είναι και αυτό ένα έντονο στοιχείο (πέρα απο μ@υνί) της σύνθεσης, ενώ και ο φωτισμός παραπέμπει σε μεσογειακό κλίμα, παίζοντας με το πόδι σε πρώτο πλάνο και συνεχίζοντας στο φόρεμα της κοπέλας.

Αυτά σε μια πρώτη ανάγνωση. Ελπίζω να σε κάλυψα. Δεν περιμένω βέβαια να μπείς στον κόπο να κάνεις και εσύ κριτική ανάλυση (πέρα απο το "αυτό είναι ένα μ..νί" και τίποτα παραπάνω).

Καλα τα λες,αλλα εμενα το ματι μου παει στο μ@υνι της,οχι στο μεσογειακο κλιμα...
Και φαινετε και ταλαιπωρημενο.....
Παντως σε ενα (Αγγλικο?) διαγωνισμο ο φωτογραφος διευκρυνιζει οτι η κυρά του ειναι Βρετανιδα....
Οπορτουνιτης...........
Reply With Quote