View Single Post
Παλιό 25-09-2010, 07:23
gemara Ο/Η gemara βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Γλυφάδα
Μoto: [Piaggio Vespa P150X] [R26 '56] [R51/3 '54] [R60/2 '66] [R69S '61] [R1200GS]
Προεπιλογή Απάντηση: Πλοία σε θύελλα - Ships in storm - incredible footage

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από frits Εμφάνιση μηνυμάτων
Και μετά θέλει ο Gsmaniac να μπω σε ιστιοπλοϊκό, γιατί λέει δεν βουλιάζουν, εμ και να μην βουλιάζουν εγώ θα έχω μείνει "κόκκαλο"

Απορία: το πλήρωμα στέκεται στα πόδια του σε τέτοιες κλίσεις; και αν ναι πως; δεν είναι ενάντια στους νόμους της φυσικής;
Σταύρο μη φοβάσαι, με τον gsmaniac σε καιρό δεν πρόκειται να πέσετε, όποτε τον έχω δει, με "λιπαρά γαλήνη" ταξιδεύει, άντε και κανα 3άρι να "παλέψει"... κόστα κόστα! Εξάλλου άμα έχει καιρό, τάβλι, τσιγαράκι και καφέ πως θα κάνει;;;

Τα πλοία που είναι φτιαγμένα να αντέχουν σε τέτοιον καιρό, είναι και μέσα διαμορφωμένα κατάλληλα. Οι καρέκλες στη γέφυρα πχ έχουν ζώνες ασφαλείας, το ίδιο και τα κρεβάτια, παντού έχεις κάτι να πιαστείς. Όχι ότι είναι εύκολο να μετακινήσε όμως, συνήθως απαγορεύονται οι μετακινήσεις με τέτοιον καιρό. Όπου σε βρήκε, εκεί θα μείνεις!

Επειδή όμως αν κάνεις βάρδια στη γέφυρα, το μόνο που δεν μπορείς να κάνεις είναι να είσαι καθισμένος, στέκεσαι όρθιος, κρέμεσαι δεξιά και αριστερά, και ενίοτε βρίσκεσαι να πατάς στους πλαϊνούς μπουλμέδες (τοίχους) με τα πόδια... όρθιος!

Το μόνο καλό γι αυτούς που ζαλίζονται ή νομίζουν ότι θα ζαλιστούν με τέτοια θάλασσα, είναι ότι ο φόβος είναι τόσο μεγάλος και αδρεναλίνη ρέει άφθονη, που καλύπτουν οποιαδήποτε υπόνοια ναυτίας!
Reply With Quote