Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από manosamos
Κωστα,τον Ελληνα τον παροπλισανε τα συμφεροντα και αμεσως μετα τον κατηγορησαν σαν τεμπελη.
Στο Κερατσινι ζεις και ξερεις το προβλημα της εργατικης ταξης απο πρωτο χερι.
Ποιος θα παει οικοδομη ρε Κωστη με 20 ευρω που πηγαιναν οι Αλβανοι?
Παρατηρησες κατι τελευταια?
Στις οικοδομες δεν δουλευουν πια Αλβανοι(τόσο-οσο πριν)αλλα Πακιστανοι-Συριοι-Ιρακινοι.
Γιατι αραγε?Μα γιατι ο Αλβανος ακριβεινε και Πακιστανος παει με τα μισα χρηματα 20-30 ευρω 
Το 20αρικο παραμενει,απλα αλλαζει η προελευση του εργατη.
Αυτη η κολοσυνθηκη του Μπολκεσταιν,ειναι που πεταξε στον δρομο 200 Ελληνες απο μεγαλο εργοστασιο και προσελαβε Ρουμανους........
Και οι 200 αυτοι στάζερ ηταν?
Οχι,ηταν ακριβοι... 
Συνοψιζωντας λοιπον,θα ηθελα να ξερω σαν απλος πολιτης,που θα εχω κερδος εγω-εσυ απο αυτες τις επενδυσεις.... 
Το μαυρο μας το χάλι Κωστα............
|
To πρόβλημα είναι αληθινό και είναι παντού.
Οι εργάτες ναι είναι αλήθεια, ``άλλαξαν``. Αλλά που δεν το βλέπεις αυτό? Παντού. Και στο ντουμπάι Ινδοί κ Πακιστανοί δουλεύουν. Πολύς κόσμος, φτώχεια και εργάζονται και με 5 ευρώ (150ε τον μήνα έχουν μισθό εκεί).
Ο Έλληνας νομίζω είναι κατά μεγάλο ποσοστό όχι τεμπελάκος αλλά ψιλοτεμπελάκος. Μόνο όταν τον πάρουν τα κακά αμπάλα γίνεται 7 φορές Γερμανός.
Κέρδος (τι πιστεύω έτσι).
-Θα γίνουν κτήρια, δενδροφυτεύσεις, μελέτες, μεταφορές, υλικά οικοδομών, σχέδια, πολιτικοί μηχανικοί, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι κλπ. Θα κάνει κίνηση μια ολόκληρη σειρά εργαζομένων. Όλα αυτά τα χρήματα ή μάλλον τα περισσότερα από αυτά, θα μείνουν σε εργαζόμενους-εταιρίες που είναι εδώ.
-Ενοίκιο στο Ελληνικό κράτος.
-Εργαζόμενοι που θα επανδρόσουν τις επιχειρήσεις που θα γίνουν.
-Και φυσικά θα έρθουν και επισκέπτες, που θα πήγαιναν π.χ. Ιταλία ή Ισπανία, αν γίνονταν εκεί τα έργα αυτά.