Αυτό το πλαστικό στο οποίο αναφέρεσαι, είναι το λεγόμενο δοχείο διαστολής. Η χρήση του είναι ύψιστης σημασίας καθώς, εάν για κάποιο λόγο υπερθερμανθεί η μηχανή και βράσουν τα νερά του ψυγείου, εκτονώνονται από εκεί ώστε να μη σπάσουν τα κολάρα, κλπ... με δυσάρεστες - για τη μηχανή - συνέπειες.
Μου πέταξε κάποια στιγμή και εμένα από εκεί υγρά και ο λόγος ήταν ότι σε ταξίδι μου στην Ιωνία οδό (έξω απ'το Αγρίνιο) βράδυ, έπεσα σε "βροχή κουνουπιών" και έφραξαν οι κυψέλες του ψυγείου.
Όσο η μηχανή ρολάριζε στην Εθνική οδό με χιλιόμετρα ψυχόταν με τον αέρα... μόλις μπήκα μέσα στην πόλη και χρειάστηκε να ψυχθεί μέσω του vendilateur, αυτό δεν μπορούσε να τραβήξει αέρα - λόγω των φραγμένων κυψελών του ψυγείου - οπότε έβρασαν τα νερά του ψυγείου και ευτυχώς λόγω της ύπαρξης του δοχείου διαστολής έκανε υπερχείληση. Το ερώτημα λοιπόν είναι: Είναι καθαρές οι κυψέλες του ψυγείου σου?? Ή μήπως έχουν φράξει??
Πως θα κάνεις το τεστ?? Πανεύκολα!! Την αφήνεις αναμένη στο νεκρό και περιμένεις να ανέβει η θερμοκρασία και να ενεργοποιηθεί το vendilateur. Μόλις θα γίνει αυτό, παίρνεις μια χαρτοπετσέτα και την πλησιάζεις στο ψυγείο από την μπροστινή πλευρά!! Εάν ρουφήξει τη χαρτοπετσέτα και αυτή κολήσει πάνω στο ψυγείο, σημαίνει ότι οι κυψέλες σου είναι καθαρές.
Οπότε θα πρέπει να ψάξεις αλλού... Ελπίζω να φανώ χρήσιμος....