Απάντηση: Γιατι πρέπει να ξεχωρίζουμε απο όλους;;;;
..."Κουφές υποθέσεις απασχόλησαν κατά καιρούς και τα ελληνικά δικαστήρια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η αγωγή αποζημίωσης κατά του δημοσίου από καλλιεργητές κάνναβης, όταν θεσπίστηκε νόμος που καθιστούσε παράνομη την καλλιέργεια και τη συγκομιδή της. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, υπέστησαν οικονομική καταστροφή, όμως το αίτημα τους για αποζημίωση απορρίφθηκε"...
Μιλάμε για το 1920 και την απαγόρευση επί Μεταξά.
Βέβαια πίσω από την απαγόρευση καλλιέργειας κλωστικής κάνναβης κρύβονταν και άλλα συμφέροντα. Αυτό όμως, που θέλω να επισημάνω, είναι οι αντιδράσεις από πολύ κόσμο, για κάτι που τώρα μας φαίνεται πολύ φυσικό.
Βέβαια, όπως ήδη αναφέρθηκε, για όσους δεν αντιλαμβάνονται, το φυσικότερο δικαίωμα των περισσοτέρων να μην θέλουν να μυρίζουν τσιγαρίλα, υπάρχει και ο αντίλογος. Δηλαδή είναι αντίστοιχα πολύ φυσικό και δημοκρατικό και δίκαιο, όπως καθόμαστε και πίνουμε τον καφέ μας ή τρώμε, να αρχίσει κάποιος από την παρέα να κλάνει και να καμαρώνει κιόλας!!!!!! Εδώ που τα λέμε είναι και φυσική λειτουργία, ενώ το κάπνισμα δεν αναφέρεται σε κανένα κατασκευαστικό μάνιουαλ του ανθρωπίνου είδους, έστω και σαν βελτιωτικό!!!
Ας τελειώνουμε λοιπόν κάποτε και εμείς με "ήδη τελειωμένες παγκόσμια υποθέσεις" και να αφήσουμε τις εξυπνάδες και τις αγριάδες. Στο φινάλε την μαγκιά μας την έχουμε αποδείξει με την κατάσταση που έχουμε φέρει τον τόπο που ζούμε. Αλλά ξέχασα... και γι αυτό κάποιοι άλλοι φταίνε...
ΥΓ. Μην ακούσω π@π@ριές για εθισμούς και αηδίες. Κάπνιζα 30 χρόνια, ότι φυτρώνει πάνω, κάτω, πέρα από την γη και μάλιστα σε ποσότητες. Θα μου πεις "δεν είσαι και γάτος, αφού σου πήρε τόσα χρόνια για να καταλάβεις τι μ@λ@κία έκανες"!!!!! Δεν θα πω δικαιολογίες, ίσως να είναι κι έτσι, πάντως είδα πως ο μοναδικός εθισμός είναι μόνο στο "μυαλό".
Επίσης προέρχομαι από οικογένεια που ήταν συνδεδεμένη με πολλούς τρόπους με τον καπνό. Ο πατέρας μου γνώρισε την μάννα μου στου "Κεράνη" που δούλευαν, όπως και η αδερφή του, όπως κι εγώ κάποτε και ο αδερφός μου. Η γυναίκα μου, στο πατρικό της στο Αγρίνιο, έβαζε καπνά και τέλος πάντων δεν "βλέπαμε" ποτέ αρνητικά το θέμα, όμως έχει και η βλακεία όρια!!!!
Κλείνοντας, να πούμε πως πια στην εποχή μας... μόνο οι φτωχοί και οι μαύροι καπνίζουνε...!!!!!! (κρύο σαν αστείο, για σκεφτείτε όμως πιο "ψαγμένα").
|