Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gemara
Δυστυχώς και τότε δράμα ήταν η παιδεία μας και τώρα ακόμη χειρότερη.
Έχουμε ένα από τα χειρότερα εκπαιδευτικά συστήματα παγκοσμίως και το χειρότερο είναι ότι κουράζουμε τα παιδιά μας από πολύ νωρίς με αποτέλεσμα όταν αυτά θα πρέπει πραγματικά να διαβάσουν και να σπουδάσουν, να είναι ήδη πολύ κουρασμένα...
|
Nα αγιάσει το στόμα σου ρε Γιώργο, πάω να βοηθήσω την μικρή που είναι 1η Γυμνασίου και δεν καταλαβαίνω τίποτα και είμαι και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
Από το δημοτικό του μικρού (1η δημοτικού) μας έδωσαν χαρτί για το ποιά βιβλία μπορεί να αφήνει στο σχολείο για να ελαφρύνει η τσάντα του, την οποία δεν μπορώ να σηκώσω ούτε εγώ γιατί παραδεχονται ότι κινδυνεύει η σπονδυλική του στήλη από το βάρος που πρέπει να σηκώνει.
Οι φωτογραφίες που ανέβασα πιστέυω ότι αποτυπώνουν την οικονομικοκοινωνική κατάσταση της κάθε εποχής, αν είχαμε σημερινές φωτογραφίες θα βλέπαμε σπασμένα κτίρια, βαμένους τοίχους αλλά και παχύσαρκα παιδιά φουσκωμένα από ζάχαρη και λιπαρά.
Μιας και υπήρξα εκπαιδευτικός την δεκαετία 1990-2000 νομίζω ότι η μεγάλη διαφορά είναι στο γεγονός ότι όταν είμασταν εμείς μαθητές μας έλεγε ο δάσκαλος "αύριο να έρθεις με τον πατέρα σου" και χεζόμασταν πάνω μας ενώ τώρα σου λέει ο μαθητής αν τον ζορίσεις λίγο (δεν μιλάω για φυσική τιμωρία) θα έρθω αύριο με τον πατέρα μου..