View Single Post
Παλιό 26-10-2010, 00:16
yannis Ο/Η yannis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Κερατσίνι Far-west
Μoto: F 800 GS._ Αα, ξέχασα. BMW !!!!!
Προεπιλογή Απάντηση: Φωτογραφίες από το ελληνικό σχολείο παλιότερων χρόνων

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Carduelis Εμφάνιση μηνυμάτων
Φίλε μου ακόμα ένα σημάδι των καιρών και της #######ς των σημερινών πολιτικών μας είναι οτι ένας λαός που από τη φύση του ενδιαφέρεται για τα κοινά και την πολιτική, κατάντησε (γιατί περί κατάντιας πρόκειται) να προσβάλλεται όταν του αποδίδουν πολιτική χροιά ή έστω και .. απόχρωση!
Χμμμμμ...
Δεν έχεις άδικο, πρέπει βέβαια να τονίσω πως δεν με πρόσβαλε η ταύτιση με το ΚΚΕ, αλλά είτε έτσι είτε αλλιώς, δεν συμφωνώ με την ιδεολογική του τοποθέτηση, οπότε είναι και άτοπος ο χαρακτηρισμός.
Παρεμπιπτόντως, άσχετα από θεωρίες, σέβομαι και εκτιμώ την πλειοψηφία των παλαιών αριστερών. Αν πίστεψαν ή όχι σε χίμαιρες η ιστορία το κρίνει αμείλικτα. Το ίδιο όμως αμείλικτα η ιστορία έκρινε, πως όσοι πάλεψαν δίνοντας ακόμη και την ζωή τους, για τα πιστεύω τους, αν μη τι άλλο δεν υποκινούνταν από ιδιοτελή συμφέροντα. Θα ήταν αστείο άλλωστε να προσπαθήσει κάποιος να μας πείσει πως τόσοι άνθρωποι βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, εκτελέστηκαν, γιατί θέλανε μια θεσούλα στο δημόσιο!!!!!!
Δεν έχει σημασία αν στη χώρα μας ήταν οι αριστεροί. Στην σοβιετία οι κυνηγημένοι ήταν οι δεξιοί και σε κάθε τόπο όπως και να ονομάζοντε οι αντιφρονούντες, συνήθως είναι αυτοί οι πρωτοπόροι που σαν άλλος Προμηθέας θυσιάζοντε για την εξέλιξη.

ΥΓ. Με όλο δε τον σεβασμό και υποκλινόμενος στις απείρως μεγαλύτερες θυσίες άλλων... νοιώθω κι εγώ περήφανος για το λιθαράκι μου.

Last edited by yannis; 26-10-2010 at 00:28.
Reply With Quote