11-04-2009, 22:25
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Νέα Σμύρνη - Αθήνα
Μoto: R 1200 RT -
R 1200 GS Adventure -
KTM 640 Adventure -
beverly 500 ie
|
|
Απάντηση: Ομαδική αγορά ενδοσυνεννόησης Midland BT2.
Για να βάλουμε ορισμένα πράγματα στη θέση τους:
Όπως το λέει και ο τίτλος του θέματος το Gs forum διενεργεί μια ομαδική αγορά (group bye στα ελληνικά ).
Στην προκειμένη περίπτωση και λόγω της καλής τιμής σε σχέση α) με τα υπόλοιπα ελλαδικά καταστήματα, β) με τα διαδικτυακά καταστήματα αλλά και με τον γενικότερο ανταγωνισμό στα προϊόντα συστημάτων ενδοσυνεννοήσεων πρότεινα την αγορά του συγκεκριμένου συστήματος (Midland BT2) από το κατάστημα του Γ. Σαββίδη.
Η πρόταση αυτή βρήκε σημαντική ανταπόκριση στην παρέα μας και αυτό φαίνεται και από τα 22 μέλη μας που εμπιστεύονται αυτή την αγορά και από τις 150 απαντήσεις και τις 2340 εμφανίσεις του θέματος.
Για να επανέλθουμε στο θέμα της ομαδικής. Το λέει και η λέξη: ομαδική. Αυτό σημαίνει ότι απευθυνόμαστε για ό,τι απορία έχουμε στο forum και όχι απευθείας στον έμπορο. Ο έμπορος στην προκειμένη περίπτωση ενεργεί σαν μεσολαβητής μεταξύ της αντιπροσωπείας του προϊόντος και εμάς. Φανταστείτε από τις 2340 απαντήσεις του θέματος να γεννιόταν και από μία απορία στον καθένα μας. Θα έπρεπε λοιπόν ο έμπορος, να κλείσει την επιχείρησή του και να ασχολείται μόνον με τη συγκεκριμένη πώληση. Ο ρόλος του ξεκινά στην προσφορά της τιμής του, στην παροχή πληροφοριών σχετικά με την αποστολή εκτός Αθηνών (κι' αυτό ακόμα συζητείται) και τελειώνει με την παράδοση των προϊόντων σε ένα άτομο του forum (συνήθως αυτό που ξεκίνησε την ομαδική).
Αντί όλων αυτών ο Γ. Σαββίδης απήντησε σε πολλά τηλέφωνα για να λύσει απορίες, έκανε την είσπραξη των χρημάτων από όλους, θα κάνει την παράδοση σε όλους, θα κάνει επίδειξη σε όλους και την τοποθέτηση σε έναν από εμάς ώστε να το δούμε και οι υπόλοιποι. Αυτά φίλοι μου κοστίζουν και οπωσδήποτε δεν καλύπτονται από την τιμή προσφοράς της ομαδικής. Το πληρώνω στην αρχική τιμή και έχω τις "απαιτήσεις" μου. Το πληρώνω σε μειωμένη τιμή και κάνω το κουμάντο μου.
Επειδή το forum πρόκειται να πραγματοποιήσει και άλλες ομαδικές αγορές, πάντοτε προς όφελος των μελών του, καλό είναι να έχουμε αυτά τα πράγματα στο μυαλό μας και να μην προβαίνουμε σε γενικεύσεις, υπαινιγμούς και σχόλια που μερικές φορές δεν τιμούν ούτε εμάς τους ίδιους...
Επίσης να σημειώσω ότι όσοι από το forum ασχολούνται με τέτοιου είδους διαδικασίες, όπως μια ομαδική αγορά, το κάνουν από το υστέρημα του χρόνου τους και όχι από το περίσσευμα!
Φιλικά,
Δημήτρης.
|