View Single Post
Παλιό 29-10-2010, 18:00
ckk Ο/Η ckk βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Εκάλη
Μoto: BMW R1200GS
Προεπιλογή Απάντηση: Σε "βασίλειο" των πολυεθνικών έχει μετατραπεί η Ελλάδα

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ortho Εμφάνιση μηνυμάτων
Από τα παιδικά μου χρόνια, βαδίζω αισίως στα 42, θυμάμαι έναν Γαλαξία κοντά στο Χιλτον. εγώ στα 50 μου θυμάμαι το πρώτο super market στην Αθήνα / Ελλάδα, Σκλαβενίτης στο Περιστέρι. Τα περισσότερα ψώνια τα κάναμε στην ΕΒΓΑ της γειτονιάς. μονάχα που τώρα μπορεί να λέει ΕΒΓΑ, αλλά είναι Vivartia, καταραμένο marketing Ακόμη και σήμερα οι γονείς μου τα καθημερινά σε μεγάλο ποσοστό τα αγοράζουν από το παληκάρι που κληρονόμησε το μπακάλικο. Σίγουρα είναι ακριβότερα, με το πλεονέκτημα όμως ότι είναι ανοιχτός μέχρι τα μεσάνυχτα, και Κυριακές off licence . Ακόμη κι αν δεν έχω ψιλά θα μου δώσει τα τσιγάρα ή ότι χρειάζομαι και ξέρει ότι θα του τα πάω την επόμενη. ...ωραίες εποχές λοιπόν, ζούμε ακόμα

Στην καινούρια μου γειτονιά, ο μπακάλης σε μερικά πράγματα είναι φθηνότερος από το σουπερμαρκετ. Και με αυτόν ισχύει ότι με τον πρώτο.

Μπορεί σε τελική σούμα να κοστίζει κάτι παραπάνω, αλλά ενισχύω το γείτονα μου, βρίσκω ότι θέλω σε ώρα και μέρα που το μεγάλο μαγαζί είναι κλειστό.

Και δεν περιμένω και τμε τις ώρες στο ταμείο για λίγα ευρώ διαφορά.

Καλό είναι να ενισχύουμε τα μαγαζιά της γειτονιάς σε πρώτο λόγο και τα ελληνικά προϊόντα σε δεύτερο όλα τα ανωτέρω σωστά, είναι όμως και θέμα ποικιλίας, δεδομένου? βέβαια του ωραίου των παραδοσισκών καταστημάτων. Οσο για τις τιμές; Αυτές σε πολλά είδη είναι μαρκέ, όπου να τα πάρεις το ίδιο κοστίζουν και εδώ μπαίνει ο ρόλος των ολιγοπωλιακών πολιτικών των πολυεθνικών, άρα της ανεπάρκειας της επιτροπής ανταγωνισμού
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από mario Εμφάνιση μηνυμάτων
..θα μπορούσαμε να έχουμε τα πάντα σε αρμονία να λειτουργούν όλα και τα μπακαλικα και οι πολυεθνικες αλλα εμεις ειμαστε αχορταγοι και μαζι με ολα τα άλλα τρώμε και κουτόχορτο.
define...??? καπετάνιε μου
Reply With Quote