04-11-2010, 10:07
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
|
|
Απάντηση: Αλλαγη δισκου
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από John1150
Αλλα απο την αλλη, μηπως ειναι καπως νωρις να θελει δισκο στις 57000 ..;; εχω καθημερινη χρηση και στην πολη εκτος απο τις βολτες. Επισης αυτο το φαινομενο ισα που το καταλαβαινω , δεν ειναι κατι εντονο..
|
Η GS μπορει να χρειαστει δισκο αμπραγιαζ και στα 30000κμ αλλα μπορει να περασει και τα 86000 χωρις απαιτηση αλλαγης του! Εξαρταται που και πως την κυκλοφορεις!!
Εμενα το GS 1150 μου (το 1998-99) χρειαστηκε 2 φορες μεχρι τα 10000κμ!!!!! αλλα αυτο ειναι το ''και #### την ατυχια μου'' δεν ειανι ο κανονας!
Μπορεις να κανεις το εξης για να εισαι 100% σιγουρος,- πατα το εμπρος φρενο να κοκαλωσει ο εμπρος τροχος
- με πατημενο το φρενο το εμπρος, βαλε 4η-5η ταχυτητα
- προσπαθησε να ξεκινησεις με το 1 και 2 σε εφαρμογη, αν σου σβησει αμεσως δεν εχει προβλημα αν ανεβασει στροφες και σβησει αργοτερα ¨η δεν σβησει....τρεχα στον γιατρο!
Αν δεν το κανεις τωρα θα θρηνησεις και το βολαν της μοτο οπερ και σημαινει πιο πολλα εξοδα!
Η ''ταξιτζιδικη'' λυση που σου προτινε ενας συναδελφος περι αναγομοσεως του φιμπερενιου δισκου ειναι μια καλη οικονομικη λυση που αναλογως χρησης θα σου κρατησει λιγο ¨η πολυ!! αλλα οι ταξιτζηδες δεν ταξιδευουν στις εθνικες και μια τυχον προωρη φθορα ενος αναγομωμενου δισκου σημαινει ακινξτοποιηση στην μεση του πουθενα ¨η στο κεντρο μιας επαρχιακης πολης ¨η στην αθηνα! αν συμβει το τελευταιο κανενα προβλημα, αν σου συμβει ενα απο τα υπολοιπα δυο........θα πρέπει να ξερεις την γλωσσα των λυκων!!!
Παλιοτερα (δεακετια '80) που δουλευα ταξι το βραδυ εμεινα απο δισκο στην παραλιακη. Ο λογος ηταν διοτι το φιμπερενιο υλικο....ξεκολησε κανοντας φυτιλια οτι υπηρχε μεσα στο συστημα του συμπλεκτη!! σκεψου το!!!!
Μην παρεις της μαμας το ανταλλακτικο, υπαρχουν φθηνοτερα και ισης, αν οχι καλυτερης αξιας αφτερ μαρκετ δισκοι π.χ. lucas, Sachs απο τους οποιους προμηθευεται και η BMW (μην γελιόμαστε δηλαδη) και κανουν την ιδια ακριβως δουλεια!!
Ειναι βρε παιδι μου σαν η μοτο να εχει μπαταρια που γραφει Honda by Yuasa και να της βαλεις σκετη YUASA με τα ιδια χαρακτηριστικα, την οποια πηρες απο το ελευθερο εμποριο...... ΔΕΝ αλλαζει τιποτα!!
Last edited by GeorgeP; 04-11-2010 at 10:12.
|