View Single Post
Παλιό 12-11-2010, 17:41
chrhld Ο/Η chrhld βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Junior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2010
Περιοχή: Kallithea
Προεπιλογή Απάντηση: Ομαδική αγορά προστατευτικού φτερού πίσω τροχού για GS 1200

Κατ΄ αρχήν σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη, την υπομονή και την ανοχή σας……

Λοιπόν …..Ήρθαν τα πρώτα αποτελέσματα.
Τα παραθέτω συνοπτικά. Όπου Ν= Νιούτον το μετατρέπω κατευθείαν σε Kg.
Εφελκυσμός (Τράβα και όσο αντέξει)
Πίσω Βραχίονας: 12700 Ν = 1270 Kg.
Εμπρός Βραχίονας: 14800 Ν = 1480 Kg.
Και τα δύο κομμάτια με εμφανή σημάδια κόπωσης στο σημείο που μπαίνει η βίδα δηλαδή οριακή ρήξη
Κρούση (Βάρα και όσο αντέξει)
Πίσω Βραχίονας: 6500 Ν = 650 Kg. 3 κρούσης σταδιακές.
Εμπρός Βραχίονας: 8500 Ν = 850 Kg. 4 κρούσης σταδιακές.
Με ολική ρήξη (σπάσιμο) και των δύο κομματιών. Η κρούση έγινε με την μέθοδο της γκιλοτίνας, με σταθερά τα κομμάτια σε βάση, με κάθετη ρήψη και κενό ανάμεσα στην βάση100mm. Διαδοχικά βάρη, σε ελεύθερη πτώση από τους 70cm, με επιφάνεια κρούσης 3Χ100mm.
Παλινδρόμηση (κούνα και όσο αντέξει)
Πίσω Βραχίονας: 12mm κίνηση σε 13΄
Εμπρός Βραχίονας: 15mm κίνηση σε 17΄
Έγινε με σταθερή την κάτω βάση βιδωμένη (όπως μπαίνει πάνω στην μοτοσικλέτα) και κίνηση μόνο στο πάνω μέρος. Και στα δύο κομμάτια άρχισε να αλλοιώνεται η βάση της βίδας και μόνο το πίσω παρουσίασε μια μικρή ρωγμή από την δεξιά πλευρά.

Οι δοκιμές αυτές έγιναν για να ελεγθεί αν το υλικό πληρεί τις προδιαγραφές που λέει.
Τα δεδομένα θεωρούνται εξαιρετικά για τις προδιαγραφές του υλικού, αλλά επειδή εμένα μου φαίνονται υπερβολικά, ζήτησα να βάλουμε στην γκιλοτίνα την σταθερή βάση ώστε να κάνουμε κρούση, όχι κάθετη αλλά διαγώνια έτσι όπως γίνεται στην μοτοσικλέτα. Το αποτέλεσμα ήτανε για γέλια μιας και το αλουμίνιο κλότσαγε το βάρος προς τα έξω, χωρίς να του κάνει τίποτα (το βάρος και η βάση κρούσης κρέμεται με συρματόσχοινο). Συμφωνήσαμε λοιπόν ότι θα φτιάξω εγώ μια βάση (με οδηγούς για να μην μπορεί να κουνηθεί και να κατέβει κάθετα) σαν τον σκελετό της μηχανής, από σωλήνες και θα κάνουμε ρήψης με αυτό τον τρόπο. Είναι ο πιο αξιόπιστος τρόπος να προσομοιώσουμε την λειτουργία του βραχίονα και να δούμε τον πιθανό λόγο που έσπασε.
Θα έχουμε συνέχεια……………

Χθες ήρθε ο Ανδρέας από εδώ (τι έχει τραβήξει αυτό το παιδί) και αφαίρεσα το φτερό για να κάνω ένα νέο πρωτότυπο που ως καλό και πειθήνιο πειραματόζωο (η καημένη η μηχανούλα) θα το τοποθετήσουμε και θα συμπιέσουμε τις αναρτήσεις μέχρι τέλους για να δούμε που βρισκόμαστε. Το είχαμε ξανακάνει αλλά δεν μπορέσαμε να το πάμε, σίγουρα, μέχρι τέλος. Η βροχή όμως μας τα χάλασε και το ραντεβού θα γίνει την Δευτέρα.

Ελπίζω από Δευτέρα και μετά να μπορώ να έχω σίγουρα και τελικά αποτελέσματα, ώστε να αρχίσουμε να αλλάζουμε και τους βραχίωνες………

Καλό Σαββατοκύριακο……… Και να είστε καλά.............................