View Single Post
Παλιό 12-11-2010, 23:21
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!
Προεπιλογή Απάντηση: Είναι προδότες όσοι υπέγραψαν το μνημόνιο;

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από frits Εμφάνιση μηνυμάτων
Φίλε προδότες είναι, αλλά όχι επειδή υπέγραψαν το μνημόνιο, αλλά γιατί μαζί με τους άλλους (τους μπλε) έφεραν την χώρα σε μία κατάσταση που το μνημόνιο ήταν η μόνη λύση.
Τώρα αν είναι ή σωστή ίσως το μάθουμε σε 1-2 χρόνια αν δεν καταφέρουμε να βγούμε από αυτή την κατάσταση και περάσουμε στην περίφημη χρεωκοπία.

Δεν νομίζω ότι θα αποφευχθεί η χρεωκοπία. Μέρκελ και Σαρκοζύ το πέρασαν ότι από το 2013 οι χώρες που δεν κατορθώνουν να ελέγξουν τα προβλήματά τους θα μπάινουν σε διαδικασία πουθα φτάνει μέχρι την αποβολή από την ΕΕ.

Κι ίσως θα πρέπει να ορίσουμε τι είναι η χρεωκοπία σε κρατική οντότητα. Το ελληνικό έλλειμα είναι όσο κι οι τόκοι ή τα τοκοχρεολύσια των εξωτερικών δανείων. Για τις εσωτερικές πληρωμές αρκεί το ΑΕΠ μας. Το θέμα είναι ότι όσο αργεί να δωθεί μία δραστική λύση χωνόμαστε όλο και πιό βαθειά στα #####. Οταν οι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες ξεφορτώσουν στην ΕΚΤ τα ελληνικά ομόλογα θα πάμε άμεσα σε ελεγχόμενη στάση πληρωμών. Οι ισπανικές ξεφόρτωσαν κι οι ιταλικές ίσως και να το έχουν κάνει.

Γενικά δεν πολυείμαι φίλος των ιστοριών συνομωσίας, αλλά εν προκειμένω όλο αυτό βρωμάει. Βέβαια κάτι δε μου κολλάει με την επικείμενη ένταξη της Ιρλανδίας στο μηχανισμό της ΕΕ. Πως είναι δυνατόν χώρα με 4,5 εκ. πληθυσμό να έχει διπλό χρέος από μας;

Αν και μάλλον δεν είναι πολιτικά ορθό, νομίζω ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές και γαία πυρί μιχθήτω...
Reply With Quote