View Single Post
Παλιό 12-11-2010, 23:49
teo71 Ο/Η teo71 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2009
Περιοχή: ζωγραφου
Μoto: R 1200 GS
Προεπιλογή Απάντηση: Είναι προδότες όσοι υπέγραψαν το μνημόνιο;

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ortho Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν νομίζω ότι θα αποφευχθεί η χρεωκοπία. Μέρκελ και Σαρκοζύ το πέρασαν ότι από το 2013 οι χώρες που δεν κατορθώνουν να ελέγξουν τα προβλήματά τους θα μπάινουν σε διαδικασία πουθα φτάνει μέχρι την αποβολή από την ΕΕ. Δεν προβλέπεται από το σχέδιο αποβολή από την ΕΕ

Κι ίσως θα πρέπει να ορίσουμε τι είναι η χρεωκοπία σε κρατική οντότητα. Το ελληνικό έλλειμα είναι όσο κι οι τόκοι ή τα τοκοχρεολύσια των εξωτερικών δανείων. Είναι παραπάνω. Για τις εσωτερικές πληρωμές αρκεί το ΑΕΠ μας. Δεν έχει σχέση το ΑΕΠ με τις εσωτερικές πληρωμές, αλλά τα έσοδα του Δημοσίου. Και όχι, αυτά δεν αρκούν για τις εσωτερικές πληρωμές. Το θέμα είναι ότι όσο αργεί να δωθεί μία δραστική λύση χωνόμαστε όλο και πιό βαθειά στα #####. Οταν οι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες ξεφορτώσουν στην ΕΚΤ τα ελληνικά ομόλογα θα πάμε άμεσα σε ελεγχόμενη στάση πληρωμών. Οι ισπανικές ξεφόρτωσαν κι οι ιταλικές ίσως και να το έχουν κάνει.

Γενικά δεν πολυείμαι φίλος των ιστοριών συνομωσίας, αλλά εν προκειμένω όλο αυτό βρωμάει. Βέβαια κάτι δε μου κολλάει με την επικείμενη ένταξη της Ιρλανδίας στο μηχανισμό της ΕΕ. Πως είναι δυνατόν χώρα με 4,5 εκ. πληθυσμό να έχει διπλό χρέος από μας; Δεν έχει το διπλάσιο χρέος από εμάς, αλλά το διπλάσιο έλλειμα (30%). Και αυτό είναι περιστασιακό και όχι μόνιμο, όπως σε μας. Αυτό συνέβει γιατί φέτος έγραψε στον ισολογισμό της ένα τεράστιο νούμερο που δαπάνησε για τη σωτηρία της Aglo Irish Bank.

Αν και μάλλον δεν είναι πολιτικά ορθό, νομίζω ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές και γαία πυρί μιχθήτω...
Αυτά τα ολίγα...
Reply With Quote